Biotehniska fakulteta logo
  • O fakulteti
  • Študentski referat
  • Študijski programi
  • Oddelki in študiji
  • Raziskovalno delo
  • Mednarodna dejavnost
  • Knjižnice
english
DomovClose
  • 1. bolonjska stopnja - visokošolski strokovni študiji
    • gozdarstvo
      • vpisni pogoji
      • predmetnik
      • pogoji za napredovanje
      • prehodi
      • kmetijstvo - agronomija in hortikultura
        • vpisni pogoji
        • predmetnik
        • pogoji za napredovanje
        • prehodi
        • kmetijstvo - živinoreja
          • vpisni pogoji
          • predmetnik
          • pogoji za napredovanje
          • prehodi
          • lesarsko inženirstvo
            • vpisni pogoji
            • predmetnik
            • pogoji za napredovanje
            • prehodi
          • 1. bolonjska stopnja - univerzitetni študiji
            • biologija
              • vpisni pogoji
              • predmetnik
              • pogoji za napredovanje
              • prehodi
              • biotehnologija
                • vpisni pogoji
                • predmetnik
                • pogoji za napredovanje
                • prehodi
                • gozdarstvo in obnovljivi gozdni viri
                  • vpisni pogoji
                  • predmetnik
                  • pogoji za napredovanje
                  • prehodi
                  • kmetijstvo - agronomija
                    • vpisni pogoji
                    • predmetnik
                    • pogoji za napredovanje
                    • prehodi
                    • kmetijstvo - zootehnika
                      • vpisni pogoji
                      • predmetnik
                      • pogoji za napredovanje
                      • prehodi
                      • krajinska arhitektura
                        • vpisni pogoji
                        • predmetnik
                        • pogoji za napredovanje
                        • prehodi
                        • lesarstvo
                          • vpisni pogoji
                          • predmetnik
                          • pogoji za napredovanje
                          • prehodi
                          • mikrobiologija
                            • vpisni pogoji
                            • predmetnik
                            • pogoji za napredovanje
                            • prehodi
                            • živilstvo in prehrana
                              • vpisni pogoji
                              • predmetnik
                              • pogoji za napredovanje
                              • prehodi
                            • 2. bolonjska stopnja - magistrski študiji
                              • agronomija
                                • vpisni pogoji
                                • predmetnik
                                • pogoji za napredovanje
                                • prehodi
                                • biološko izobraževanje
                                  • vpisni pogoji
                                  • predmetnik
                                  • pogoji za napredovanje
                                  • prehodi
                                  • biotehnologija
                                    • vpisni pogoji
                                    • predmetnik
                                    • pogoji za napredovanje
                                    • prehodi
                                    • ekologija in biodiverziteta
                                      • vpisni pogoji
                                      • predmetnik
                                      • pogoji za napredovanje
                                      • prehodi
                                      • ekonomika naravnih virov
                                        • vpisni pogoji
                                        • predmetnik
                                        • pogoji za napredovanje
                                        • prehodi
                                        • gozdarstvo in upravljanje gozdnih ekosistemov
                                          • vpisni pogoji
                                          • predmetnik
                                          • pogoji za napredovanje
                                          • prehodi
                                          • hortikultura
                                            • vpisni pogoji
                                            • predmetnik
                                            • pogoji za napredovanje
                                            • prehodi
                                            • krajinska arhitektura
                                              • vpisni pogoji
                                              • predmetnik
                                              • pogoji za napredovanje
                                              • prehodi
                                              • lesarstvo
                                                • vpisni pogoji
                                                • predmetnik
                                                • pogoji za napredovanje
                                                • prehodi
                                                • mikrobiologija
                                                  • vpisni pogoji
                                                  • predmetnik
                                                  • pogoji za napredovanje
                                                  • prehodi
                                                  • molekulska in funkcionalna biologija
                                                    • vpisni pogoji
                                                    • predmetnik
                                                    • pogoji za napredovanje
                                                    • prehodi
                                                    • prehrana
                                                      • vpisni pogoji
                                                      • predmetnik
                                                      • pogoji za napredovanje
                                                      • prehodi
                                                      • ohranjanje narave in naravnih vrednot
                                                      • znanost o živalih
                                                        • vpisni pogoji
                                                        • predmetnik
                                                        • pogoji za napredovanje
                                                        • prehodi
                                                        • živilstvo
                                                          • vpisni pogoji
                                                          • predmetnik
                                                          • pogoji za napredovanje
                                                          • prehodi
                                                        • 3. bolonjska stopnja -doktorski študiji
                                                          • bioznanosti
                                                          • biomedicina
                                                          • statistika
                                                          • varstvo okolja
                                                            • vloga za oddajo teme doktorske disertacije
                                                          • študij na ul
Domov Zapri
  • O fakulteti
  • Študentski referat
  • Študijski programi
  • Oddelki in študiji
  • Raziskovalno delo
  • Mednarodna dejavnost
  • Knjižnice
    • Domov
    • Dekanat
    • Študijski programi
    • 1. bolonjska stopnja - visokošolski strokovni študiji
    • Kmetijstvo - agronomija in hortikultura
    • 1. bolonjska stopnja - visokošolski strokovni študiji
      • gozdarstvo
      • Kmetijstvo - agronomija in hortikultura
        • vpisni pogoji
        • predmetnik
        • pogoji za napredovanje
        • prehodi
      • kmetijstvo - živinoreja
      • lesarsko inženirstvo
    • 1. bolonjska stopnja - univerzitetni študiji
    • 2. bolonjska stopnja - magistrski študiji
    • 3. bolonjska stopnja -doktorski študiji
    • študij na ul

    Visokošolski strokovni študijski program prve stopnje
    KMETIJSTVO - AGRONOMIJA IN HORTIKULTURA

     

    Predstavitveni zbornik študijskega programa.

    Študij izvaja Oddelek za agronomijo.

    1. Kratka predstavitev (pomembnosti) discipline

    Študijski program Kmetijstvo - agronomija in hortikultura je prilagojen potrebam Slovenije na področju pridelave hrane, zlasti možnosti za pridelavo kakovostne in zdrave hrane, ob hkratnem ohranjanju kmetijskega prostora in kulturne krajine, ohranjanju poseljenosti in aktivnih delovnih mest na podeželju.

    2. Temeljni cilji študijskega programa

    Temeljni cilj programa je izobraziti, usposobiti in vzgojiti strokovnjaka, ki bo v razmerah tržnega gospodarstva sposoben povezovati osnovna naravoslovna, tehnološka in ekonomska znanja ter jih uporabiti v trajnostno usmerjenem pridelovanju kakovostne in zdravstveno neoporečne hrane ob hkratnem ohranjanju kulturne krajine. Študij je zasnovan tako, da se slušatelji seznanijo z osnovnimi naravoslovnimi predmeti in osnovami tehnologij, nato pa se specializirajo v agronomski oziroma hortikulturni smeri. Velik delež izbirnih predmetov omogoča bodisi dodatno specializacijo bodisi pripravo za študij na programih druge stopnje.

    3. Način izvajanja študija

    Redni.
    V študijskem letu 2019/20 je razpisanih 75 mest za redni študij.
    Redni študij se bo izvajal v kontaktnih oblikah dela, kot je prikazano v predmetniku ter v obliki individualnih konzultacij s profesorji oziroma asistenti ter kot samostojno delo študentov. Dodatno pomoč bodo študentom nudili tudi mentorji letnikov in tutorji.
    Izredni študij temelji na večjem obsegu samostojnega dela študentov, zato se število kontaktnih ur v primerjavi z rednim študijem omeji na 30 % predavanj in seminarjev ter 50 % laboratorijskih in seminarskih vaj, v celoti pa se izvedejo terenske vaje.
    Izvedba večine predmetov bo zasnovana v strnjenih blokih oziroma v največ enem semestru. Pri obsežnih temeljnih predmetih bo v okviru organiziranih oblik dela tudi večkratno sprotno preverjanje znanja. Cilj raznovrstnih oblik pedagoškega dela z aktivno udeležbo študentov je tekoča prehodnost iz letnika v letnik, zato je za študente obvezna prisotnost pri vseh kontaktnih oblikah dela in sprotno izvajanje vseh študijskih obveznosti.

    4. Trajanje študija

    Prvostopenjski visokošolski študijski program Kmetijstvo - agronomija in hortikultura traja 3 leta oz. 6 semestrov in obsega skupaj 180 kreditnih točk. Program ima dve usmeritvi: Hortikultura in Agronomija.

    Razvrstitev: SOK 7, EOK 6, EOVK prva stopnja 

    5. Pridobljen strokovni naslov

    Študent po zaključku študija pridobi strokovni naslov diplomirana inženirka agronomije in hortikulture(VS)/diplomirani inženir agronomije in hortikulture (VS) (dipl. inž. agr. in hort. (VS)), pisano za imenom.

    6. Možnosti zaposlitve diplomantov

    Diplomanti lahko prevzamejo strokovno mesto pri pridelavi poljščin, travinja, v drevesnicah, pri pridelavi zelenjave, sadja, grozdja, vina, zdravilnih zelišč, okrasnih rastlin, itd. Lahko opravljajo javne službe v komunali, botaničnih vrtovih, krajinskih parkih in gospodarskih organizacijah (kmetijska pridelava, predelava, trgovina s kmetijskim repromaterialom in izdelki), v lastnih podjetjih kot samostojni podjetniki ali kot specializirani kmetje, ki lahko sami tržijo svoje izdelke in se skušajo prilagoditi procesu globalizacije.

    • vpisni pogoji
        
    • predmetnik
        
    • pogoji za napredovanje
        
    • prehodi
    • Domov
    • zemljevid strani
    • O fakulteti
    • Študentski referat
    • Študijski programi
    • Oddelki in študiji
    • Raziskovalno delo
    • Mednarodna dejavnost
    • Knjižnice

    Kontakt

    Biotehniška fakulteta,
    Univerza v Ljubljani
    Jamnikarjeva 101
    1000 Ljubljana
    tel: 01 3203 000
    faks: 01 256 57 82
    info@bf.uni-lj.si
    pr@bf.uni-lj.si

    Hitre povezave

    • osebna izkaznica
    • eduroam
    • webmail
    • intranet
    • ŠIS
    • e-učilnica

    O strani

    • spletni piškotki
    • pogoji uporabe
    • o avtorjih

    Družbeni mediji

    • Facebook
    • Youtube