Biotehniska fakulteta logo
  • O fakulteti
  • Študentski referat
  • Študijski programi
  • Oddelki in študiji
  • Raziskovalno delo
  • Mednarodna dejavnost
  • Knjižnice
english
DomovClose
  • 1. bolonjska stopnja - visokošolski strokovni študiji
    • gozdarstvo
      • vpisni pogoji
      • predmetnik
      • pogoji za napredovanje
      • prehodi
      • kmetijstvo - agronomija in hortikultura
        • vpisni pogoji
        • predmetnik
        • pogoji za napredovanje
        • prehodi
        • kmetijstvo - živinoreja
          • vpisni pogoji
          • predmetnik
          • pogoji za napredovanje
          • prehodi
          • lesarsko inženirstvo
            • vpisni pogoji
            • predmetnik
            • pogoji za napredovanje
            • prehodi
          • 1. bolonjska stopnja - univerzitetni študiji
            • biologija
              • vpisni pogoji
              • predmetnik
              • pogoji za napredovanje
              • prehodi
              • biotehnologija
                • vpisni pogoji
                • predmetnik
                • pogoji za napredovanje
                • prehodi
                • gozdarstvo in obnovljivi gozdni viri
                  • vpisni pogoji
                  • predmetnik
                  • pogoji za napredovanje
                  • prehodi
                  • kmetijstvo - agronomija
                    • vpisni pogoji
                    • predmetnik
                    • pogoji za napredovanje
                    • prehodi
                    • kmetijstvo - zootehnika
                      • vpisni pogoji
                      • predmetnik
                      • pogoji za napredovanje
                      • prehodi
                      • krajinska arhitektura
                        • vpisni pogoji
                        • predmetnik
                        • pogoji za napredovanje
                        • prehodi
                        • lesarstvo
                          • vpisni pogoji
                          • predmetnik
                          • pogoji za napredovanje
                          • prehodi
                          • mikrobiologija
                            • vpisni pogoji
                            • predmetnik
                            • pogoji za napredovanje
                            • prehodi
                            • živilstvo in prehrana
                              • vpisni pogoji
                              • predmetnik
                              • pogoji za napredovanje
                              • prehodi
                            • 2. bolonjska stopnja - magistrski študiji
                              • agronomija
                                • vpisni pogoji
                                • predmetnik
                                • pogoji za napredovanje
                                • prehodi
                                • biološko izobraževanje
                                  • vpisni pogoji
                                  • predmetnik
                                  • pogoji za napredovanje
                                  • prehodi
                                  • biotehnologija
                                    • vpisni pogoji
                                    • predmetnik
                                    • pogoji za napredovanje
                                    • prehodi
                                    • ekologija in biodiverziteta
                                      • vpisni pogoji
                                      • predmetnik
                                      • pogoji za napredovanje
                                      • prehodi
                                      • ekonomika naravnih virov
                                        • vpisni pogoji
                                        • predmetnik
                                        • pogoji za napredovanje
                                        • prehodi
                                        • gozdarstvo in upravljanje gozdnih ekosistemov
                                          • vpisni pogoji
                                          • predmetnik
                                          • pogoji za napredovanje
                                          • prehodi
                                          • hortikultura
                                            • vpisni pogoji
                                            • predmetnik
                                            • pogoji za napredovanje
                                            • prehodi
                                            • krajinska arhitektura
                                              • vpisni pogoji
                                              • predmetnik
                                              • pogoji za napredovanje
                                              • prehodi
                                              • lesarstvo
                                                • vpisni pogoji
                                                • predmetnik
                                                • pogoji za napredovanje
                                                • prehodi
                                                • mikrobiologija
                                                  • vpisni pogoji
                                                  • predmetnik
                                                  • pogoji za napredovanje
                                                  • prehodi
                                                  • molekulska in funkcionalna biologija
                                                    • vpisni pogoji
                                                    • predmetnik
                                                    • pogoji za napredovanje
                                                    • prehodi
                                                    • prehrana
                                                      • vpisni pogoji
                                                      • predmetnik
                                                      • pogoji za napredovanje
                                                      • prehodi
                                                      • ohranjanje narave in naravnih vrednot
                                                      • znanost o živalih
                                                        • vpisni pogoji
                                                        • predmetnik
                                                        • pogoji za napredovanje
                                                        • prehodi
                                                        • živilstvo
                                                          • vpisni pogoji
                                                          • predmetnik
                                                          • pogoji za napredovanje
                                                          • prehodi
                                                        • 3. bolonjska stopnja -doktorski študiji
                                                          • bioznanosti
                                                          • biomedicina
                                                          • statistika
                                                          • varstvo okolja
                                                            • vloga za oddajo teme doktorske disertacije
                                                          • študij na ul
Domov Zapri
  • O fakulteti
  • Študentski referat
  • Študijski programi
  • Oddelki in študiji
  • Raziskovalno delo
  • Mednarodna dejavnost
  • Knjižnice
    • Domov
    • Dekanat
    • Študijski programi
    • 2. bolonjska stopnja - magistrski študiji
    • Mikrobiologija
    • 1. bolonjska stopnja - visokošolski strokovni študiji
    • 1. bolonjska stopnja - univerzitetni študiji
    • 2. bolonjska stopnja - magistrski študiji
      • agronomija
      • biološko izobraževanje
      • biotehnologija
      • ekologija in biodiverziteta
      • ekonomika naravnih virov
      • gozdarstvo in upravljanje gozdnih ekosistemov
      • hortikultura
      • krajinska arhitektura
      • lesarstvo
      • Mikrobiologija
        • vpisni pogoji
        • predmetnik
        • pogoji za napredovanje
        • prehodi
      • molekulska in funkcionalna biologija
      • prehrana
      • ohranjanje narave in naravnih vrednot
      • znanost o živalih
      • živilstvo
    • 3. bolonjska stopnja -doktorski študiji
    • študij na ul

    MIKROBIOLOGIJA

    1. Kratka predstavitev (pomembnosti) discipline

    Mikrobiologija je osnovna naravoslovna veda in aplikativna veda, ki v zadnjih desetletjih doživlja izredno hiter razvoj. Študij mikrobiologije omogoča razumevanje živega sveta in organizmov, ki so ključni za življenje na našem planetu in zagotavlja usposobljenost za poklicne zahteve v medicini, industriji, ohranjanju okolja, v raziskovalni sferi in v izobraževanju. Zaradi vsesplošne razširjenosti mikroorganizmov v okolju je profil mikrobiologa pogosto sestavni del interdisciplinarnih povezovanj, kjer mikrobiološka znanja postajajo nujen del razvoja. Druga stopnja študija mikrobiologije (MSc) je zasnovana tako, da omogoča nadaljevanje študija naravoslovnim in biotehniškim Bsc-jem. Študij nudi osnovna znanja iz genetike, molekularne biologije in biokemije mikroorganizmov ter paleto uporabnih mikrobioloških znanj, ki jih študent lahko poglablja v okviru sanitarno medicinske mikrobiologije, mikrobne biotehnologije ter mikrobne ekologije.

    2. Temeljni cilji študijskega programa

    So izobraziti strokovnjake z 2. stopnjo izobrazbe (MSc) ki imajo poglobljena znanja o vplivu in delovanju mikroorganizmov na okolje, biotehnološko proizvodnjo in človeka  V okviru študija si pridobijo znanje in veščine dela z mikrobi in osvojijo vse elemente o varnem delu v mikrobiološkem laboratoriju.  Prav tako si pridobijo ustrezne veščine pisnega in ustnega poročanja o rezultatih svojega dela in pridobivanja informacij preko sodobnih informacijskih virov. V okviru magistrskega projekta se soočijo s samostojnim raziskovalnim delom. Diplomanti študijskega programa Mikrobiologije 2. stopnje imajo možnost nadaljevanja raziskovalnega razvoja do doktorata znanosti.

    3. Način izvajanja študija

    Redni in izredni.
    V študijskem letu 2019/20 se bo študijski program izvajal v obliki rednega študija, razpisanih je 45 vpisnih mest. 
    Študij se izvaja, če je vpisanih najmanj 15 kandidatov.

    4. Trajanje študija

    Magistrski študijski program druge stopnje Mikrobiologija traja dve leti in obsega 120 kreditnih točk.
    Program nima smeri
    .

    Razvrstitev: SOK 8, EOK 7, EOVK druga stopnja

    5. Pridobljen strokovni naslov

    Študent po zaključku študija pridobi strokovni naslov magistrica mikrobiologije/magister mikrobiologije (mag. mikrobiol.), pisano za imenom.

    6. Možnosti zaposlitve diplomantov

    Praktična  in teoretična znanja, ki jih pridobijo v okviru programa Mikrobiologije 2. stopnje dajejo dobro osnovo za delo v razvojnih in kontrolnih laboratorijih. Lahko se vključijo v operativna dela v znanstveno raziskovalnih institucijah, na univerzah, v razvojnih oddelkih kliničnih laboratorijev. Imajo primeren nabor znanj za samostojno delo v malih biotehnoloških podjetjih, ki potrebujejo mikrobiološka znanja.

      

    • vpisni pogoji
        
    • predmetnik 
         
    • pogoji za napredovanje
         
    • prehodi
    • Domov
    • zemljevid strani
    • O fakulteti
    • Študentski referat
    • Študijski programi
    • Oddelki in študiji
    • Raziskovalno delo
    • Mednarodna dejavnost
    • Knjižnice

    Kontakt

    Biotehniška fakulteta,
    Univerza v Ljubljani
    Jamnikarjeva 101
    1000 Ljubljana
    tel: 01 3203 000
    faks: 01 256 57 82
    info@bf.uni-lj.si
    pr@bf.uni-lj.si

    Hitre povezave

    • osebna izkaznica
    • eduroam
    • webmail
    • intranet
    • ŠIS
    • e-učilnica

    O strani

    • spletni piškotki
    • pogoji uporabe
    • o avtorjih

    Družbeni mediji

    • Facebook
    • Youtube