Oddelek za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire

Pozdravljeni na spletni strani Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire!

Lahko razpoložljivih dobrin v svetu primanjkuje, potencialnih pa je v izobilju.

Gozdarstvo je stroka, ki usmerja gospodarjenje s skoraj dvema tretjinama površine Slovenije, gozdnate krajine pa je več kot 80%. Je hkrati stroka, ki povezuje gospodarsko dejavnost z varstvom okolja. Bogate izkušnje pri upravljanju gozdov izhajajo iz večstoletne tradicije gospodarjenja z gozdovi na Slovenskem; sodobna gozdarska stroka v Sloveniji je del mednarodnega raziskovalnega in pedagoškega okolja in se stalno dopolnjuje z novimi znanji in sodobnimi tehnologijami.

Oddelek za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire je edina institucija v Sloveniji, ki izvaja študijske programe za izobraževanje gozdarskih strokovnjakov na visokošolski strokovni, univerzitetni in podiplomski ravni. Pedagoški proces je organiziran po katedrah, ki hkrati predstavljajo tudi temeljne skupine za izvedbo raziskovalnega dela v sicer enotni programski in raziskovalni skupini.

Gozdarska stroka usmerja in uravnava naravne procese pretvorbe sončne energije v okolju prijazne materiale (les), trajno zagotavlja ekološke in socialne učinke gozda ter hkrati blaži posledice drugih, okolju manj prijaznih procesov (na primer1 kubični meter lesa posredno in neposredno skladišči dve toni ogljikovega dioksida!).

 

Če si v dilemi, kje začeti ali nadaljevati izobraževanje, Ti na našem Oddelku ponujamo pester in zanimiv izbor smeri in predmetov, ki Ti bodo na široko odprli vrata za delo v gozdarstvu in dejavnostih, povezanih z njim ter tako omogočili boljši dostop do potencialnih dobrin.

Verjamemo, da imajo naši diplomanti dobro popotnico na nadaljnji poklicni poti.

Prodekan oddelka za gozdarstvo,
prof. dr. Janez Krč

Naslov

Oddelek za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire
Večna pot 83, 1000 Ljubljana
Telefon pisarne: +3861 320 35 12
Fax: +3861 257 11 69
E-pošta: tatjana.stritar(at)bf.uni-lj.si

Organizacijske enote Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire

Katedre (3 katedre in 4 organizacijske skupine)

Knjižnica

Študij gozdarstva in obnovljivih gozdnih virov

Informativni dan in predstavitev študija

Na Oddelku za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire so akreditirani trije študijski programi. Na spodnjih povezavah si lahko ogledate vpisne pogoje, predmetnik z vsebinami predmetov, pogoje za napredovanje in prehode med študiji:

Visokošolski strokovni študijski program prve stopnje- GOZDARSTVO

Univerzitetni študijski program prve stopnje- GOZDARSTVO IN OBNOVLJIVI GOZDNI VIRI

Magistrski študijski program 2. bolonjske stopnje –
GOZDARSTVO IN UPRAVLJANJE GOZDNIH EKOSISTEMOV

Doktorski študij Bioznanosti –upravljanje gozdnih ekosistemov

rss

Aktualno


Informativni dan za študij II stopnje

(13/04/2015)

Vabimo vas na informativni dan za razpisani študij II stopnje (MSc), Gozdarstvo in upravljanje gozdnih ekosistemov v študijskem letu 2015/16. Informativni dan bo v...

več


Gozdarski študijski dnevi 2015

(20/01/2015)

Spoštovani, 22. in 23. aprila 2015 bodo potekali XXXII. Gozdarski študijski dnevi z naslovom Zakonodaja o gozdovih: odprta vprašanja in predlogi rešitev. Prireditev bo...

več


Pahernikova ustanova študentom gozdarstva podelila 8 štipendij

(16/12/2014)

V četrtek, 11. decembra 2014, je v prostorih Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire potekala svečana podelitev štipendij dodiplomskim in podiplomskim študentom...

več


Svečana podelitev Pahernikovih štipendij in fotografske razstave

(08/12/2014)

Vabimo vas na svečano podelitev Pahernikovih štipendij infotografske razstave Stopinje v gozdu. Več informacij dobite tukaj.

več


O sajenju dreves tudi na spletni strani Gozd in gozdarstvo

(03/12/2014)

V torek, 25. novembra 2014 so se nam pri sajenju dreves v Dendrološkem vrtu Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire Biotehniške fakultete pridružili otroci...

več

arhiv novic