Biotehniska fakulteta logo
  • O fakulteti
  • Študentski referat
  • Študijski programi
  • Oddelki in študiji
  • Raziskovalno delo
  • Mednarodna dejavnost
  • Knjižnice
english
header
DomovClose
  • O fakulteti
    • poslanstvo
    • strategija
    • kronološki pregled
    • kje smo
  • Oddelki in študiji
    • oddelek za agronomijo
    • oddelek za biologijo
    • oddelek za gozdarstvo
    • oddelek za krajinsko arhitekturo
    • oddelek za lesarstvo
    • oddelek za zootehniko
    • oddelek za živilstvo
    • študij biotehnologije
    • študij mikrobiologije
    • katedra za šp. vzgojo
  • organiziranost
    • vodstvo fakultete
    • tajništvo fakultete
    • kadrovska služba
    • centralni referati
    • organi fakultete
    • knjižnica
  • osebna izkaznica
  • strategija
  • zaposleni
  • pravilniki
  • ceniki
  • poročila
    • letna poročila
    • samoevalvacijska poročila
    • letna poročila ul
  • razpisi za javna naročila
  • Študentski referat
    • prijave in vpisi - 1. stopnja
      • rokovnik obravnave vlog za izjemni vpis
      • izjemni vpis in podaljšanje statusa
      • vpis v višji letnik, ponovni vpis in dodatno leto
      • vpis v 1. letnik bsc
      • prijave in vpisi - 2. stopnja
        • vpis v 1. letnik
        • prijave in vpisi - 3. stopnja
        • pomembne informacije
          • info - 1. stopnja
          • info - 2. stopnja
          • info - 3. stopnja
          • centralni referat bf
        • karierni center bf
        • klubi alumnov
        • Študentske strani
          • aktualno na bf
          • šsbf
            • organiziranost
            • člani
            • organi biotehniške fakultete
            • projekti
            • akti in obrazci
            • zapisniki
            • šobf
              • člani
              • projekti
              • akti in mnenja
              • društva
            • publikacije
            • nagrade, priznanja in pohvale BF
              • jesenkove nagrade
              • prešernove nagrade
              • priznanja biotehniške fakultete
              • pohvale biotehniške fakultete
            • ŠIS
              • navodila za šis-dr študij biomedicina
            • 70 letnica biotehniške fakultete
            • volitve organov bf
Domov Zapri
  • O fakulteti
  • Študentski referat
  • Študijski programi
  • Oddelki in študiji
  • Raziskovalno delo
  • Mednarodna dejavnost
  • Knjižnice
  • o oddelku
  • za študente
  • za bodoče študente
  • Domov
  • Oddelek za živilstvo
  • o oddelku
  • katedre
  • za tehnologije rastlinskih živil in vino
  • predstavitev in zgodovina oddelka
  • kontakti
  • kje smo
  • organiziranost
  • zaposleni
  • raziskovalno delo
  • strokovno delo
  • katedre
    • za biokemijo in kemijo živil
    • za biotehnologijo, mikrobiologijo in varnost živil
    • za mikrobiologijo
    • za tehnologije rastlinskih živil in vino
    • za tehnologijo mesa in vrednotenje živil
    • skupina za humano prehrano
  • knjižnica in indok
  • Bitenčevi živilski dnevi
  • Simčičev simpozij
  • dogodki
  • povezave

Katedra za tehnologije rastlinskih živil in vino

Katedra za tehnologije rastlinskih živil in vino je nastala z združitvijo Katedre za tehnologije rastlinskih živil ter Katedre za vinarstvo v okviru katedre delujejo:

 

Skupina za tehnologije rastlinskih živil:

prof. dr. Rajko Vidrih (predstojnik katedre)
prof. dr. Tomaž Požrl
doc. dr. Petra Terpinc
asist. dr. Emil Zlatić
Marjeta Kozin, mlada raziskovalka
Doris Kokalj, razisk.
Andrej Živković, razisk.
Maja Dragutinović, teh. sodelavka

Skupina za tehnologijo vina:

prof. dr. Tatjana Košmerl
asist. dr. Zala Zorenč
Zdenka Zupančič, teh. sodelavka

Kontakt:

Telefon: (386 1) 320 3711
Faks: (386 1) 256 62 96
Naslov: Jamnikarjeva 101, 1111 Ljubljana, Slovenija

Elektronska pošta: rajko.vidrihclearclearclearclearclearbf.uni-lj.si

 

Dejavnosti: 

Področja, s katerimi se ukvarjamo pedagoško in raziskovalno, so povezana z živili rastlinskega izvora, z njihovo sestavo in spreminjanjem med različnimi tehnološkimi procesi ter s problematiko pakiranja živil.

Na Univerzitetnem študijskem programu 1. stopnje Živilstva in prehrane izvajamo naslednje predmete:
- Uvod v živilstvo
- Tehnologije predelave rastlinskih živil
- Pakiranje živil
- Tehnologije predelave sadja in zelenjave I
- Vinarstvo
- Tehnologije predelave poljščin I

Na Magistrskem študijskem programu 2. stopnje Živilstva izvajamo naslednje predmete:
- Tehnologije predelave sadja in zelenjave II
- Tehnologija vina
- Tehnologije predelave poljščin II 
- Razvoj izdelkov in marketing

Raziskovalna dejavnost je glede na širino področja živil rastlinskega izvora zelo raznolika in kompleksna. Poobiralna fiziologija in skladiščenje sadja in zelenjave ter vpliv skladiščenja na spremembe metabolitov kot so vitamini, arome, glukozinolati in drugi, vsebnost, sestava in spreminjanje maščobnih kislin v različnih plodovih, vplivi dodatkov v pekarski industriji na kakovost pekovskih izdelkov, uporaba alternativnih metod pakiranja živil za podaljšanje trajnosti živil so samo nekatera področja intenzivnega raziskovanja.

  • Domov
  • zemljevid strani
  • O fakulteti
  • Študentski referat
  • Študijski programi
  • Oddelki in študiji
  • Raziskovalno delo
  • Mednarodna dejavnost
  • Knjižnice

Kontakt

Biotehniška fakulteta,
Univerza v Ljubljani
Jamnikarjeva 101
1000 Ljubljana
tel: 01 3203 000
faks: 01 256 57 82
info@bf.uni-lj.si
pr@bf.uni-lj.si

Hitre povezave

  • osebna izkaznica
  • eduroam
  • webmail
  • intranet
  • ŠIS
  • e-učilnica

O strani

  • spletni piškotki
  • pogoji uporabe
  • o avtorjih

Družbeni mediji

  • Facebook
  • Youtube