Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

  • Minister za zdravje obiskal Tolmin in Bovec

    Minister Tomaž Gantar je obiskal Zdravstveni dom Tolmin, ki bo v naslednjem letu za nemoteno delovanje vozila nujne medicinske pomoči v okviru Zdravstvene postaje Bovec prejel dodaten program. Obenem sta predvidena vzpostavitev turistične ambulante in triažnega satelitskega centra na Bovškem.

  • Izkoristili bomo vse možnosti, da bodo ljudje prišli do pravočasne zdravstvene obravnave

    Minister za zdravje Tomaž Gantar v zvezi z Nacionalnim razpisom za skrajševanje čakalnih dob pojasnjuje: "Sem zagovornik javnega zdravstva, ki mora biti univerzalno in dostopno vsem. V predvidenem Nacionalnem razpisu za skrajševanje čakalnih dob na prvo mesto postavljamo pacienta. Za pacienta je pomembno, da je zdravstvena storitev opravljena, ne glede na to ali jo opravnik zdravnik v javni zdravstveni mreži ali zasebnik. Ključno je, da bo ta obravnava pravočasna in kakovostna ter brez plačila iz žepa."

  • Srečanje z direktorji zdravstvenih domov

    Minister za zdravje Tomaž Gantar je v uvodu na srečanju z direktorji zdravstvenih domov predstavil potek širjenja virusa v prvi polovici leta in pričakovanja glede širjenja virusa do konca leta: »Porast števila okužb v mesecu septembru je povezana z višanjem števila okužb v sosednjih državah in odpiranjem šol. Zavedati pa se moramo, da se bomo v prihodnjim mesecih še več zadrževali v zaprtih prostorih, kjer se virus hitreje prenaša in širi. Prav zato je pomembno, da spoštujemo ukrepe in da celoten zdravstveni sistem organizira delo tako, da se ob ustrezni obravnavi pacientov s Covid-19 omogoča tudi čim bolj nemoteno izvajanje ostalih zdravstvenih storitev.«

Iskalnik