V sredo, 29. septembra 2021, bo ob 19.00 v Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota v organizaciji EIT Food Hub Slovenija, ki deluje na Biotehniški fakulteti, potekal večer s prekmurskimi agroživilskimi zagonskimi podjetji.   

Vodilna gospodarstva po svetu, ki imajo dobro razvito podjetniško kulturo, rastejo uspešnejše. Start-up ali zagonska podjetja so pomemben gradnik podjetniške ekonomije in katalizator inovativne kulture, prav tako tudi podporna okolja, ki spodbujajo podjetnike na samostojni poti. Slovenija v zadnjem desetletju beleži visoko dinamiko na področju zagonskega podjetništva. Agroživilska panoga pri tem ni izjema. Zanimive podjetniške zgodbe ustvarjajo tudi agroživilska panoga v Prekmurju. Spoznajte zgodbe izbranih prekmurskih agroživilskih zagonskih podjetij, njihove izkušnje in poglede na inovacije in podjetništvo v kmetijstvu in živilski panogi ter podpornega okolja.

 

Vabljeni, da spoznate osebne podjetniške zgodbe izbranih start-up podjetij in podporno okolje: 

  • Posestva Passero, 
  • Pivovarno Overmura, 
  • Kmetijo Šukar, 
  • Kmečki turizem Puhan in 
  • Pomurski tehnološki park. 

Dogodek bo zaokrožil pogovor z gostom presenečenja.    

 

Udeležba na dogodku je brezplačna. Prijava na dogodek je obvezna. Prijavite se na povezavi.  

 

Dogodek bo organiziran v okviru dvodnevnega terenskega študijskega foruma #EIT Food, ki bo pod naslovom »Deep Dive Prekmurje 2021« potekal v sredo, 29. septembra 2021, in v četrtek, 30. septembra 2021, v Murski Soboti. Več o dogodku na povezavi