Planet, ki ne raste – ovira ali izziv za drugačen razvoj

 

Mesec maj je na Univerzi v Ljubljani z aktivnostmi povezanimi z mesecem EKOlogije namenjen dvigu ekološki zavesti. Na Univerzi v Ljubljani ugotavljajo, da so v času pandemije covid-19 postale podnebne spremembe in skrb za okolje še bolj pomembne. V uvodu napovedi dogodkov so zapisali: »Zavedanje, da imamo samo en planet Zemlja, se je dvignilo! Tradicionalno zato mesec maj namenjamo EKOlogiji

V mesecu maju bo potekala izziv »V 61 dneh peš okoli sveta«. Cilj izziva je doseči 20.000.000 korakov.  #korakamokolisveta  Celoten mesec maj bo potekala tudi akcija Ekoteka – »ekobranje« za ekoživljenje.

Prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj s Katedre za agrometeorologijo, urejanje kmetijskega prostora ter ekonomiko in razvoj podeželja, Oddelka za agronomijo, bo imela v sredo, 12. maja 2021, ob 20.00, predavanje z naslovom Planet, ki ne raste – ovira ali izziv za drugačen razvoj?

Doc. dr. Ilja Gasan Osojnik Črnivec s Katedre za biokemijo in kemijo živil, Oddelka za živilstvo in doc. dr. Mojca Korošec s Katedre za tehnologijo mesa in vrednotenje živil, Oddelka za živilstvo, bosta imela predavanje z naslovom Hrana ni odpadek v sredo, 19. maja 2021, ob 19.00.

V četrtek, 27. maja 2021, bo ob 20.00 potekal Eko zoom kviz, v petek, 28. maja 2021 pa ob 21.00 pozdravov soncu ob svetovnem dnevu sonca.

 

Prijave potekajo preko sistema POPR na povezavi https://popr.uni-lj.si/

Več informacij na E: ali M: 030 641 648 (Iva)

Organizator dogodkov je Univerza v Ljubljani, Center za obštudijsko dejavnost, Študentski dom Ljubljana.