Logo SIS EGIZ

 

Za razliko od številnih držav po svetu (17 od 27 članic Evropske unije), pri nas še nimamo programa, ki bi omogočal upokojenim univerzitetnim profesorjem in drugim strokovnjakom, da bi s svojim znanjem in izkušnjami pomagali zlasti manjšim in mladim podjetjem. SIS EGIZ je dal pobudo in želi organizirati slovensko Ekspertno bazo seniorjev, ki bo opravljala dvojno vlogo: podjetja in druge organizacije se bodo lahko posluževale intelektualnega potenciala in dragocenih življenjskih izkušenj ekspertov seniorjev, slednji pa bodo na koristen način ponovno vključeni v aktivno družbeno dogajanje.

 

Vključitev slehernega eksperta v Bazo bo potrdila posebna Strokovna komisija, na osnovi predložene dokumentacije, kar bo zagotovilo vrhunsko kvaliteto svetovalnih, mentorskih in coaching storitev.

 

Prof. dr. Boris Cizelj in prof. dr. Stanislav Pejovnik sta dopisu (na povezavi) opozorila: »Za uspešen start tega projekta bi potrebovali pomoč vseh članic Univerze v Ljubljani, in sicer, da bi med upokojene profesorje razposlali poziv in jih povabili k sodelovanju v Ekspertni bazi seniorjev, ali pa bi jih povabili k sodelovanju z objavo na vaših spletnih straneh, da bi oni lahko stopili v stik z nami

 

Prof. dr. Boris Cizelj in prof. dr. Stanislav Pejovnik vabita vse, ki bi bili pripravljeni sodelovati pri tem projektu in bi imeli dodatna vprašanja, da se obrnete na SIS EGIZ preko elektronskega naslova: , ali po telefonu 01 555 01 44.

 

Dopis Ekspertna baza seniorjev – prošnja za posredovanja poziva na povezavi

 

Več o Slovensko inovacijsko stičišče - SIS EGIZ na povezavi