eit_fOOD_HUB_sLO_Challenge lab_prijavise

 

EIT Food Hub Slovenija, Biotehniška fakulteta  Univerze v Ljubljani in Perutnina Ptuj, d. o. o., organiziramo dogodek »Challenge lab«, na katerem boste udeleženci reševali poslovni izziv na področju alternativnih beljakovin. 

Iz prve roke boste spoznali metodo Design Thinking, najsodobnejši pristop reševanja kompleksnih izzivov, ki ga uporabljajo tudi največja agroživilska podjetja (npr. Danone, Nestle ipd.) in sodelujte pri iskanju rešitev z izkušenimi mentorji. 

Pridobite pestre izkušnje in osvojite denarne nagrade.

 

Kdaj in kje?

  • 1. srečanje: v petek, 19. november 2021, ob 16:00, na Biotehniški fakulteti (Jamnikarjeva ulica 101, Ljubljana), dekanat, sejna soba dekanata: uvodno (hibridno) srečanje
  • 2. srečanje: petek, 26. november 2021, ob 16:00, virtualno srečanje
  • 3. srečanje: petek, 3. december 2021, ob 16:00, v Dominikanskem samostanu na Ptuju (Muzejski trg 1, 2250 Ptuj): predstavitev idej in razglasitev zmagovalca

 

Zakaj se prijaviti?

  • Pridobite izkušnje pri reševanju kompleksnih izzivov.
  • Rešujte poslovni izziv s področja alternativnih proteinov.
  • Osvojite nova podjetniška znanja.
  • Potegujte se za eno od treh denarnih nagrad.
  • Sklenite nova poznanstva in potencialna partnerstva.

 

Nagrada?

  • 1. mesto: 2000 €
  • 2. mesto: 1000 €
  • 3. mesto: 500 €  

 

Kdo se lahko prijavi?

Študenti, doktorski študenti, mladi raziskovalci, strokovnjaki z različnih področjih in vsi, ki vas to področje zanima. Za udeležbo ne potrebujete nobenih predznanj ali predhodnih izkušenj iz podjetništva ali agroživilstva.   

Spodbujamo inovativnost in vizionarstvo, da premagamo meje znanega. Bodite revolucionarni!  

Obvezna prijava na povezavi.    

 

Dogodek bo potekal v skladu s PCT pogoji (Preboleli-Cepljeni-Testirani). V primeru poslabšanja epidemiološke slike bo dogodek izpeljan virtualno. 

Dogodek poteka v organizaciji EIT Food Hub Slovenija, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Perutnine Ptuj.  

 

PROGRAM DOGODKA »CHALLENGE LAB«

 

1. srečanje: petek 19. november 2021, Biotehniška fakulteta, Jamnikarjeva ulica 101, dekanat, sejna soba dekanata (hibridna izvedba)

15:45 - 16:00 Registracija udeležencev   16:00 – 16:05 Otvoritveni nagovor

  • izr.prof. dr. Aleš Kuhar, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani in vodja EIT Food Hub Slovenija 

  16:05 - 16:15 Uvod in pozdravni nagovori organizatorjev

  • dr. Ajda Marič, vodja pisarne EIT Food Hub Slovenija
  • Enver Šišić, generalni direktor Perutnine Ptuj ter mag. David Visenjak, direktor za trženje, Perutnina Ptuj
  • prof. dr. Nataša Poklar Ulrih, dekanja, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani

16:20 - 17:40 Predavatelji - Vpogled v trende izzive in prakse slovenske mesne industrije

  • Marketinške aktivnosti živilskih izdelkov (Slavko Ficko PP, direktor strateškega marketinga, Perutnina Ptuj)
  • Sodobni trendi v mesni industriji  (doc. dr. Iztok Prislan)
  • Prehranska vrednost živil  (prof. dr. Janez Salobir, BF UL)
  • Prehranski trendi v slovenski populaciji (dr. Matej Gregorič, NIJZ)
  • Trendi in izzivi trgovskih polic (Katja Kek, samostojna strokovnjakinja za komuniciranje)

17:40 - 18:00 Odmor  

18:00 – 18:10 Predstavitev izziva Perutnine Ptuj (Florijan Cajzek, vodja razvojnega oddelka, Perutnina Ptuj)  

18:10 - 21:00 Uvod v metodo Design Thinking in delo po skupinah (doc. dr. Blaž Zupan, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani)      

 

2. srečanje: petek 26. november 2021, virtualno srečanja

16:00 - 16:15 Prihod udeležencev  

16:15 - 18:00 Predstavitev rezultatov dela skupin in nadaljevanje reševanja izzivov po Design thinking metodi (doc. dr. Blaž Zupan)  

18:00 - 18:15 Odmor  

18:15 – 19:30 Nadaljevanje dela po skupinah   

19:30 - 20:00 Priprava na zaključno predstavitev    

 

3. srečanje: petek 3. december 2021, ob 16:00 uri, v Dominikanskem samostanu na Ptuju (Muzejski trg 1, 2250 Ptuj)​ - predstavitev rešitev in razglasitev nagrajencev

15:45 - 16:00 Prihod udeležencev  

16:00 - 17:30 Zaključna predstavitev rešitev pred strokovno žirijo  

17:30 - 17:45 Odmor  

17:45 – 18:15 Razglasitev nagrajencev in podelitev nagrad  

18:15 – 19:00 Neformalno druženje    

 

Posnetek zaslona (102)