Prof. dr. Gregor Majdič, Rektor Univerze v Ljubljani, je v uvodnem nagovoru izpostavil: »Posegajte po znanju in veščinah še naprej. Bodite navdih sebi in drugim. Skupaj z vašimi mentoricami in mentorji ste predstavnice in predstavniki tistih, ki na najlepši način prispevajo k razvoju in ugledu najstarejše in največje univerze v Sloveniji, pa tudi ugledu družbe, v kateri živimo.«

Med letošnjimi prejemnicami in prejemniki je 19 študentk, študentov oziroma študentskih ekip, ki so si prislužili priznanja za dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti, je z Biotehniške fakultete tudi Jure Mravlje mladi raziskovalec s Katedre za botaniko in fiziologijo rastlin Oddelka za biologije. Univerza v Ljubljani je priznanje podelila študentkam, študentom oziroma študentskim ekipam, ker so naredili veliko več kot od njih terja študijski proces. Prejemnice in prejemniki dosegajo odlične rezultate na tekmovanjih doma in v tujini, organizirajo mednarodna srečanja, sodelujejo pri izobraževanju širše javnosti. Čeprav je študij odlična osnova, so veščine, ki jih študentke in študenti pridobijo zunaj ustaljenih študijskih praks, izredno pomembne.

Priznanja za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti je prejel Jure Mravlje s Katedre za botaniko in fiziologijo rastlin Oddelka za biologijo

Jure Mravlje je z aktivnim obštudijskim udejstvovanjem začel že ob vstopu na svojo študijsko pot, kot član in pozneje predsednik študentskega sveta fakultete in tajnik študentskega sveta Univerze v Ljubljani, je pripomogel k kakovosti izvedbi več domačih in mednarodnih projektov ter dogodkov. Študentke in študente je uspešno zastopal v fakultetnih in univerzitetnih organih. Kot doktorski študent ostaja še naprej dejaven.

Univerza v Ljubljani svoj jubilej praznuje 3. decembra, na dan, ko je potekalo prvo predavanje v slovenskem jeziku. Najstarejša in največja univerza v Sloveniji svoj jubilej praznuje z organizacijo različnih dogodkov, s katerimi se spomni najbolj zaslužnih v preteklem letu, tako na področju pedagoškega in raziskovalnega dela, sodelovanja za gospodarstvom in ustvarjanja novih tržnih priložnosti ter na drugih področjih.