1.mesto_ChallengeLab_EIT_Food_Hub_Slovenijamala 2.mesto_ChallengLab_EIT Food Hub Slovenijamala   

 

Namen projekta »EIT Food Hub Slovenija: Challenge Lab 2021« je mladim omogočiti pridobitev dragocenih izkušenj praktičnega dela pri iskanju rešitev za trenutne in prihajajoče izzive v sodelovanju s partnerjem iz gospodarstva. V projektu je sodelovalo podjetje Perutnina Ptuj, ki s tem  potrjuje svojo aktivno povezanost z vodilnimi institucijami znanja in odprtost za najsodobnejše inovacijske pristope. Reševanja konkretnega poslovnega izziva so se udeležili študentje in mladi strokovnjaki iz različnih naravoslovnih in družboslovnih področij.

Reševanje poslovnega izziva je potekalo po metodi Design Thinking-a, ki jo pri reševanju kompleksnih vprašanj uporabljajo tudi vodilna globalna agroživilska podjetja. Reševanje poslovnega izziva je potekalo v okviru šestih skupin z usmerjanjem usposobljenih metodoloških mentorjev ter z aktivno podporo vodilnih strokovnjakov Perutnine Ptuj s področij razvoja, živilske tehnologije in marketinga.

 

3.mesto_ChallengeLab_EIT_Food hub Slovenijamala  

 

Mag. David Visenjak, direktor za trženje v Skupini Perutnina Ptuj je poudaril: »Perutnina Ptuj je v svojem več kot 115-letnem delovanju vedno bila razvojno usmerjena in t.i. trendsetter v svoji dejavnosti. V okviru partnerskega sodelovanja v mednarodnem projektu Challenge Lab nas še posebej veseli multidisciplinarni pristop pri reševanju kompleksnega poslovnega izziva, kar nam bo zagotovo v veliko strokovno podporo pri našem delu in razvojnih izzivih«.

 

1.skupina_EIT_Food_hub_Slovenijamala

 

»Challenge Lab« je ena od nosilnih mednarodnih aktivnosti Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT Food), v okviru katerega deluje tudi EIT Food Hub Slovenija, nacionalno stičišče za spodbujanje podjetništva in inovativnosti v slovenski agroživilski panogi. Izr. prof. dr. Aleš Kuhar, Biotehniška fakulteta in vodja EIT Food Hub Slovenija, je ob zaključku projekta izpostavil: »S tem projektom smo želeli v slovenski prostor vnesti sodobne načine krepitve sodelovanja med živilskimi podjetji in izobraževalno-raziskovalnim okoljem. Povezali smo aktivne in vedoželjne študente, mlade podjetnike ter eno večjih agroživilskih podjetij v srednjeevropskem prostoru. V dinamičnem in kreativnem delovnem procesu smo iskali odgovore na največje izzive globalnih in tudi nacionalnih prehranskih sistemov. Rezultati so navdušujoči in prepričani smo, da jih bodo v partnerskem podjetju lahko konkretno aplicirali pri svojem razvojnem delu. Tudi udeleženci so polni navdušenja in zadovoljni, da so lahko sodelovali v tako zanimivem projektu, kjer so pridobili konkretne izkušnje in dragocene kompetence sodelovanja s tako uglednim podjetjem. Vse to nas organizatorje spodbuja, da s podobnimi aktivnostmi nadaljujemo v še večjem obsegu.«

 

 2.skupina_Challenge_lab_EIT Food Hub Slovenijamala 5.skupina_EIT_Food_hub_Slovenijamala

 

Več informacij o Perutnini Ptuj na povezavi.  
Več informacij o Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani na povezavi. 
Več informacij o EIT Food Hub Slovenija na povezavi.
Več informacij o EIT Food Hub: Challenge Lab 2021 na povezavi.