pasica_ Karierni dnevi  (1)

 

Bi želeli izpiliti življenjepis? Ali že veste kako se pripraviti na razgovor za službo in kako odgovoriti na nenavadna vprašanja? Bi želeli izkušene delodajalce vprašati, kaj je najbolj pomembno pri izbiri kandidatk in kandidatov: ocene na faksu, praktične izkušnje, mednarodne izmenjave ali kaj drugega? Bi radi izvedeli, kaj delodajalci lahko ponudijo novim sodelavkam in sodelavcem? 


Čimprej se prijavite se na karierne delavnice, prijava na povezavi, in pridite na karierne dneve  v sredo, 11. maja 2022, in četrtek, 12. maja 2022. Osrednje dogajanje kariernih dni bodo sestavljale predstavitve potencialnih delodajalcev in hitri zmenki z njimi.

Milena Zorić Frantar, vodja Kariernega centra na Biotehniški fakulteti je pojasnila: »Uvodne delavnice »Orientiran si bolj skuliran!« so namenjene vsem študentom Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. S pomočjo delavnic boste na podlagi psiholoških testov spoznali kakšen poklic vam je pisan na kožo, izpilili boste življenjepis in druge potrebne priloge k prijavi za delovno mesto ter naredili najboljšo fotografijo za profil na LinkedInu. Z zabavno in dinamično igro vlog se boste pripravili na razgovor in na hitre zmenke z delodajalci, prav tako pa bomo stopili v čevlje delodajalcev ter spoznali njihove poglede na izbiro sodelavk in sodelavcev. Vrhunec pa predstavljajo Karierni dnevi, ko se bodo na Biotehniški fakulteti predstavili zanimivi delodajalci, ki bodo odprti za hitre zmenke s potencialnimi novimi sodelavkami in sodelavci

 

 

Program interaktivnih srečanj:   

 

Srečanje »Moja karierna vizija: kdo sem in kakšna služba je zame?«, petek, 1.aprila 2022, od 15:00 do 19:00, predavalnica Ž1

  • Slavnostna otvoritev meseca karierne orientiranosti na BF »Orientiran si bolj skuliran!«
  • Karierna orientacija: pogled študentov, uspešnih bivših študentov in delodajalcev.
  • Delavnica z brezplačnim psihometričnim testiranjem udeležencev pod vodstvom psihodiagnostika.

 

Srečanje »Obvezne sestavine recepta za dobro kariero: življenjepis, motivacijsko pismo in druge skrivnosti!«, torek, 5. aprila 2022, od  15:00 do 17:30, dvorana DJH 

  • Kako pripraviti zmagovalen življenjepis in motivacijsko pismo.
  • Zakaj moram imeti dober LinkedIn profil?
  • Praktična delavnica: profesionalna profilna fotografija

Karierni center Biotehniške fakultete in društvo BEST

 

Srečanje »Ko delodajalec reče DA: pripravi se za uspešen razgovor za službo!«, sreda, 20.april 2022, od 15:00 do 17:30, predavalnica Ž1

  • Kako poteka razgovor za delo?
  • Najpogostejša vprašanja, ki jih zastavljajo na intervjujih. 
  • Praktična delavnica: govorica telesa, video intervju in profesionalna profilna fotografija

Karierni center Biotehniške fakultete in društvo BEST

 

Srečanje »Kam naj pišem, kam naj kličem, kje naj potrkam?«, sreda, 4. maja 2022,  15:00 – 18:00, dvorana DJH

  • Predstavitev »vstopnih točk« za iskanje zaposlitve v Sloveniji na področju izobrazbe, ki jih nudi Biotehniška fakulteta.
  • Okrogla miza »Kaj danes iščejo delodajalci pri mladih?« s predstavniki podjetij in kariernimi strokovnjaki. 
  • Podelitev certifikatov EIT food HUB o udeležbi na kariernem izobraževanju.

 

 

Karierni dnevi

Karierni dnevi bodo potekali v sredo, 11. maja 2022, in  v četrtek, 12. maja 2022, v prostorih Oddelka za biologijo (Večna pot 111, Ljubljana) in so sestavljeni iz predstavitev delodajalcev in hitrih zmenkov. 

Prijave potekajo preko POPR-a, (prijavite se z digitalno identiteto, tj. uporabniško ime za ŠIS). Ste prvič na POPRu? Oglejte si kratek video z navodili (za prijavo na dogodke).
 

sreda, 11. maj 2022, Karieni sejem živilskih podjetij, 13:00 - 16:30  

Vzporedno s Prvim kariernim dnem pa bo v sredo, 11. maja 2022, od 13:00 do 16:30, pred Oddelkom za živilstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, potekal tudi Karierni sejem živilskih podjetij. Na stojnicah se nam bodo predstavila živilska podjetja in sicer Perutnina Ptuj d.o.o., Celjske mesnine d.o.o., Pivka perutninarstvo d.d., Mlekarna Celeia d.o.o., Radgonske gorice d.o.o. in KOTO d.o.o.
V primeru slabega vremena bo karierni sejem živilskih podjetij potekal v avli dekanata

 

sreda, 11. maj 2022, Prvi karierni dan, 15:00 - 18:30  

  • 15:00 Predstavitev podjetij
  • 16:00 Hitri zmenki s podjetij

 

četrtek, 12. maj 2022, Drugi karierni dan, 15:00 - 18:30   

  • 15:00 Predstavitev podjetij
  • 16:00 Hitri zmenki s podjetij

 

Informacije in PRIJAVE na hitre zmenke zbiramo na e-naslovu: .

Seznam delodajalcev, ki vam bodo omogočili hitre zmenke najdete TUKAJ.

 

Vsi, ki se boste udeležili hitrih zmenkov se udeležite PRIPRAVLJALNE DELAVNICE (prijavite se na eno izmed delavnic preko POPR-a):

  • ponedeljek, 25. april 2022, ob 14.00 (sejna soba Dekanata Biotehniške fakultete, 1.nadstropje) - PRIJAVA  
  • torek, 26. april 2022, ob 14.00 (sejna soba Dekanata Biotehniške fakultete, 1.nadstropje), PRIJAVA 

Prvič na POPRu? Oglejte si kratek video z navodili (za prijavo na dogodke).

 

Pripravite ŽIVLJENJEPIS, ki bo prepričal delodajalca. Življenjepis pokažete karierni svetovalki.

 

Karierni center Biotehniške fakultete, EIT Food HUB Slovenija, Študentski svet Biotehniške fakultete ter Študentska organizacija Biotehniške fakultete vabijo na Karierne dneve za študente Oddelka za biologijo, Oddelka za mikrobiologijo in Študija biotehnologije. NE ZAMUDITE - naslednji karierni dnevi bodo za študente Oddelka za biologijo, Oddelka za mikrobiologijo in Študija biotehnologije bodo čez tri leta!


Vabljeni, da se nam pridružite na Kariernih dnevih Biotehniške fakultete za študente Oddelka za biologijo, Oddelka za mikrobiologijo in Študija biotehnologije!

 

 

Logotipi EIT