UL22_rektorjeva_840x440a

 

Osvojite rektorjevo nagrado s

  1. Prijavo svoje inovacije ali podjetniške ideje.
  2. Udeležbo na pripravljalnih delavnic.
  3. 3 minutno predstavitvijo ideje pred strokovno komisijo, predstavnicami/predstavniki gospodarstva in akademskega sveta.
  4. Nadaljujete lahko podjetniško pot na Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju https://lui.si/, kjer pomagajo pri uspešnem vstopu na trg oziroma se povežejo s Pisarno za prenos znanja UL https://ppz.uni-lj.si/, kjer pomagajo pri komercializaciji inovacije.

 

Zakaj se prijaviti?

Nagradni sklad 12.000 evrov; 6.000 €evrov za posamezno kategorijo.  
Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič bo zmagovalcu vsake kategorije podelil nagrado 3.000 evrov, drugo uvrščenemu 2.000 evrov in tretjemu 1.000 evrov.

 

Tekmovanje poteka v dveh kategorijah

1. kategorija: študentke/študenti, alumne/alumni, 
2. kategorija: na univerzi redno zaposlene raziskovalke/raziskovalci na 

 

Pripravljalne delavnice

Delavnice oblikovanja poslovne ideje, zaščite intelektualne lastnine ter nastopanja in predstavitve vaše ideje pred komisijo (pitching).

 

Ocena komercialnega potenciala ideje

Najboljše/najboljši boste imeli možnost vstopiti v program LUI, kjer vam bomo pomagali pri pridobitvi finančnih virov ter dostop do investitork/investitorjev in gospodarstvenic/gospodarstvenikov.

 

Rok in obrazec za prijavo

Najkasneje do 18. septembra 2022 do 23.59 ure.
Svoje inovacije prijavite prek spletnega obrazca.

 

Pogoji sodelovanja in kdo se lahko prijavi?

Zaposlene/zaposleni, raziskovalke/raziskovalci in pedagoške delavke/delavci Univerze v Ljubljani lahko na tekmovanje prijavijo inovacije, za katere velja, da je predstavljena inovacija v lasti Univerze v Ljubljani oziroma v vsaj 50 odstotkov, če sta solastnici/solastnika dva oziroma v vsaj 30 odstotkov, če je inovacija v solastništvu treh ali več organizacij.

Študentke/študenti, alumne/alumni Univerze v Ljubbljani, za katere velja, da od zaključka študija do datume prijave ni minilo več kot dve leti.

Članice/člani raziskovalnih skupin so lahko tudi zaposleni na drugih institucijah ali študentke/študenti, alumne/alumni drugih univerz, vendar mora v tem primeru vodja skupine izpolnjevati zgornje pogoje. 

Prijaviteljice/prijavitelji se s prijavo zavežejo, da bodo sodelovali v obveznem izobraževalnem delu programa tekmovanja.

 

Pomembni datumi

do vključno nedelje, 18. septembra 2022: rok za oddajo prijav

med ponedlejkom, 26. septembrom 2022, in petkom, 21. oktobrom 2022, bodo potekale pripravljalne delavnice: Oblikuj poslovno idejo, Kratka predstavitev (pitch), Zaščita intelektualne lastnine in Trening predstavitve ideje, 

v sredo, 26. oktobra 2022: izbor 12 finalistk/finalistov (6 iz kategorije študentke/študenti in alumne/alumni ter 6 iz kategorije raziskovalke/raziskovalci) – predstavitev tekmovalk/tekmovalcev pred ožjo strokovno komisijo (3-članska komisija), 

v četrtek, 10. novembra 2022: predstavitev vseh 12 finalistk/finalistov, razglasitev zmagovalk/zmagovalcev in podelitev Rektorjeve nagrade za naj inovacijo na Univerzi v Ljubljani v obeh kategorijah.

 

Merila ocenjevanja

  • jasnost opisa ideje, 
  • inovativnost projekta, 
  • tehnološka perspektivnost proizvoda/storitve, ki je predmet projekta, 
  • raven tveganja glede na ocenjen tržni potencial, 
  • velikost tržnega potenciala, 
  • izpostavljenost konkurenci in konkurenčne prednosti, 
  • kakovost ekonomike projekta, 
  • kakovost načrtovane organizacije izvedbe projekta, 
  • primernost ekipe za izvedbo projekta, 
  • kakovost razmerij do Univerze v Ljubljani, 
  • razvitost inovacije, 
  • vpliv na izboljšanje kakovosti življenja, 
  • družbena odgovornost projekta,
  • projekt ni v nasprotju z etiko in moralo,
  • triminutna predstavitev ideje.

 

Imate vprašanja?

Stopite v stik z nami prek e-pošte in nam pišite na info@lui.uni-lj.si ali nas pokličite na telefon 01 620 34 82.