napovednik dogodka

Program tutorstva ASEF zajema delo s štipendisti ASEF v manjših skupinah v obliki samostojnega raziskovanja, razpravljanja in pisanja prispevkov na družbeno aktualne teme. Tutorstvo poteka po posameznih področjih, ki jih vodijo tutorji. V študijskem letu 2021/2022 je vsaka izmed šestih skupin izbrala enega od Ciljev trajnostnega razvoja, kot jih opredeljujejo Združeni narodi (ZN). Delo na izbranih temah znotraj posameznih skupin bo predstavljeno pod naslovom okrogle mize »Mesta prihodnosti III«.

Na okrogli mizi bodo tako z ugotovitvami, do katerih so prišli med tutorskimi srečanji, sodelovali štipendisti ASEF generacije 2021 iz šestih tutorskih skupin:

  • Biokemija in kemija, tutor dr. Zdenko Časar
  • Ekonomija in poslovna informatika, tutorka dr. Tamara Pavasović Trošt
  • Fizika, tutor dr. Sašo Grozdanov
  • Humanistika, tutorka dr. Anamarija Šporčič
  • Politologija in sociologija, tutor dr. Tomaž Deželan
  • Računalništvo, tutor dr. Ivan Bratko

Posebna gostja okrogle mize bo prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj, ki je leta 2007 kot del ekipe Medvladnega foruma za podnebne spremembe (IPCC) soprejela Nobelovo nagrado za mir. Nagrado je prejela za prizadevanje pri ozaveščanju javnosti o usodnih posledicah segrevanja ozračja. Leto kasneje pa jo je dr. Danilo Türk, takratni predsednik Republike Slovenije, za odmevno znanstveno delo na področju proučevanja podnebnih sprememb ter njeno predanost varovanju okoljaodlikoval z Redom za zasluge.

Dogodek bo povezovala Maja Ratej, dnevna urednica in novinarka na Valu 202. 

 

Prijave na okroglo mizo

Na dogodek se je treba predhodno prijaviti do srede, 8. junija, do 18.00, na povezavi 

Prijavljeni udeleženci bodo povezavo za dostop do okrogle mize prejeli na elektronski naslov na dan dogodka.