IMG_20220620_132905


Prva dva dneva sta bila namenjena ponavljanju in nadgrajevanju znanja s področja biokemije in molekularne biologije ter fiziologije rastlin in fiziologije živali (človeka)
Učence je vodil  asist. Jure Mravlje, s Katedre za botaniko in fiziologijo rastlin Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki je ob tem  povedal: »Vedno znova, ko sodelujem z nadarjenimi otroci me preseneti in navdušuje njihova zagnanost, vedoželjnost in nasploh njihova motivacija, da po dolgem šolskem letu, ko večina njihovih vrstnikov že uživa v zasluženih počitnicah, pridejo takole na fakulteto in še dodatno učijo ter nadgrajujejo svoja znanja. Letos je bilo naše druženje še posebej prijetno in sproščeno – skratka, iznova tisto »pravo«, glede na to, da je bilo v zadnjih dveh letih vse nekoliko spremenjeno in prilagojeno zaradi koronske situacije, tudi izvedba preteklih priprav«.

IMG_20220620_132913

Zadnji dan pa so učenci spoznavali še druga poglavja iz biologije, med drugim delovanje bioloških sistemov, energetske pretvorbe in ekologijo. Pri spoznavanju novega znanja jih je vodila  asist. Ana Pšeničnik, s Skupine za biološko izobraževanje Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

V ponedeljek, 27. junija 2022, je na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani potekal izbirni test, kjer je bilo izbranih 12 učencev, ki so na vseh treh področjih, biologije, fizike in kemije, skupaj dosegli največ točk. Izbrani učenci bodo nadaljevali z drugim delom priprav, ki bodo verjetno potekale konec avgusta. Mednarodna mladinska naravoslovna olimpijada pa bo predvidoma potekala decembra v Ukrajini.

Več o pripravah si lahko preberete na povezavi.