Grafika

Okroglo mizo z naslovom Obnovljivi viri energije v Sloveniji – prostorski vidiki prehoda na OVE organizirajo Društvo krajinskih arhitektov Slovenije, Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije, Zbornica za arhitekturo in prostor, Mreža za prostor v sodelovanju s Filozofsko fakulteto, Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo, Fakulteto za arhitekturo in Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani.

Slovenija se angažirano podaja v proces prehoda na obnovljive vire energije. Stroka urejanja prostora pa ob tem opozarja, da je potrebno umeščanje obnovljivih virov energije v prostor nasloviti strateško in celovito ter odpreti javno razpravo o različnih vidikih prehoda in zagotavljanja okoljsko sprejemljivejših virov energije v državi.

Na okrogli mizi bodo zato govorci, predstavniki stroke in ministrstev, ki jih prehod pomembno zadeva, skupaj odprli javno razpravo o tem, kako bodo obnovljivi viri energije spremenili naravno okolje, kmetijsko in kulturno krajino ter urbani prostor.

Cilj javne izmenjave mnenj je prispevati k obvladovanju vplivov obnovljivih virov energije ma prostor in okolje ter k sprejemljivosti obnovljivih virov energije, zato si organizatorji želijo, da postanejo tovrstni interdisciplinarni dogodki stalna praksa.

Pogovor bo moderiran, za udeležbo na dogodku je potrebna prijava tukaj

Vabilo na okroglo mizo o Obnovljivih virih energije v Sloveniji – prostorski vidiki prehoda na OVE.

Odziv stroke na osnutek Zakona o umeščanju naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije.

 

Vljudno vabljeni!