1

 

Komu je namenjena poletna šola?

Poletna šola je v največji meri namenjena študentkam in študentom Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, da izboljšajo osnovno znanje s področja izven-sezonske pridelave vrtnin

 

2

 

Program poletne šole

Na poletni šoli bodo raziskovalci in profesorji Biotehniške fakultete univerze v Ljubljani skupaj z zunanjimi sodelavci predstavili stanje in vizijo razvoja na področju sodobnih tehnologij, primernih za izven-sezonsko pridelavo vrtnin in okrasnih rastlin. 

Študentke in študenti se bodo seznanili z dejanskimi izzivi za trajnostno pridelavo vrtnin in okrasnih rastlin v rastlinjakih, ki jih ponuja slovenski pridelovalni prostor s svojo specifično geografsko lego in z možnostjo koriščenja naravnih danosti. Hkrati pa bodo poglobili svoje osnovno znanje o naprednejših in tehnološko izpopolnjenih trajnostnih tehnikah ogrevanja (geotermalna energija) in dosvetjevanja (uporaba LED svetil) pri gojenju vrtnin v rastlinjakih, o posodobitvah v hidroponski pridelavi plodovk, vključujoč recikliranje CO2 in realnimi možnostmi trajnostne pridelave vrtnin in okrasnih rastlin v rastlinjakih, z vidika porabe potrošnega materiala, vode, FFS.

Predstavljene bodo tudi zakonske omejitve, na katere so naleteli že obstoječi gospodarski objekti pri realizaciji sodobnejših pristopov k trajnostni pridelavi vrtnin in okrasnih rastlin v rastlinjakih.

Na predstavitvah bodo prisotna tudi vodilna slovenska podjetja s področja ter obstoječi gospodarski subjekti, ki bodo predstavili primere dobrih praks oziroma realizirane projekte trajnostne pridelave vrtnin in okrasnih rastlin v rastlinjakih.

 

3