Slovenska delegacija na EUG 2022

Otvoritev 6. Evropskih univerzitetnih iger, ki potekajo na Poljskem, je bila v nedeljo, 17. julija 2022. Organizator je pripravil bogat pester kulturno glasbeni program. Glavni dogodek otvoritvene slovesnosti  je bil mimohod športnikov, kjer je pri čakanju na vstop v Atlas areno plesalo 6.000 športnikov iz 40 evropskih držav.

Bažec

V ponedeljek, 19. julija 2022, so potekali prvi nastopi v ekipnem delu univerzitetnih iger. Mitja Bažec je skupaj s soigralcem Manuelom Grünwaldom prikazal odlično igo in borbenost, vendar žal ni bilo dovolj za uvrstitev v zgornji del lestvice.

Ličen

Zaradi močne konkurence se je od nadaljnjega tekmovanja poslovila tudi in moški košarkarsko ekipo 3 x 3 z Juretom Ličnom. Kljub borbeni igri in drznim predstavam, se jim ni uspelo uvrstiti v osmino finala.

Igralke namiznega tenisa UL- 3. mesto

Bronasto medaljo pa je v ekipnem delu tekmovanja osvojila ženska ekipa v namiznem tenisu. »Tako blizu, pa vendar tako daleč od finala. Le dve točki sta nas ločili do uvrstitve v finale prvenstva, vendar športna sreča tokrat ni bila na naši strani«, je dejal vodja deklet prof. dr. Miran Kondrič. V nadaljnjo tekmovanje sta se uvrstili ženski ekipi košarke 3 x 3 in odbojke na mivki, uspešna pa je bila tudi futsal ekipa.