Grafika_zaključek_hrana ni odpadek

 

Kdaj bo potekala zaključna prireditev?

Zaključna prireditev ciljno raziskovalnega projekta Hana ni odpadek (V4-2011) bo potekala v sreda, 23. november 2022. Začela se bo ob 9.00 s pozdravnimi nagovori in zaključila ob 15.00 s kosilom

 

Kje bo potekala zaključna prireditev?

Zaključna prireditev ciljno raziskovalnega projekta Hana ni odpadek bo potekala v predavalnicah G6 in G7 na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, na naslovu Večna po 83, 1000 Ljubljana, lokaciji Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire.

 

Prijave

Prijave potekajo preko povezave. Število mest je omejeno.

 

Program zaključne prireditve 

Uvodni del

9:00 Pozdravni nagovor in odprtje posveta

  • mag. Tatjana Buzeti, državna sekretarka, pristojna za področja kmetijstva, hrane in ribištva, MKGP
  • dr. Nataša Poklar Ulrih, vodja Centra Biotehniške fakultete za raziskave na področju hrane, UL BF
  • dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-ZKŽP
  • dr. Ilja Gasan Osojnik Črnivec, vodja projekta, UL BF
  • 9:30 Kratek pregled aktivnosti, rezultatov in ključnih ugotovitev projekta
  • dr. Ilja Gasan Osojnik Črnivec, UL BF

Razstavni prostor

10:00 Tematski posterji o odpadni hrani in Tržnica idej

10:45 Odmor za kavo

Strokovni del

11:20 Moderirana razprava s člani projektne skupine

  • Vzroki nastajajanja odpadne hrane – dr. Mojca Korošec, UL BF
  • Vplivi odpadne hrane – dr. Tina Kocjančič, UL BF
  • Motivacija posameznikov in organizacij za preprečevanje odpadne hrane – Ilona Rac, UL BF
  • Ukrepi za preprečevanje in zmanjševanje odpadne hrane – dr. Luka Juvančič, UL BF
  • Priporočila za preprečevanje in zmanjševanje odpadne hrane – mag. Jana Ramuš, GZS-ZKŽP

12:40 Aktivnosti v okviru sovenske Strategije za manj izgub hrane in odpadne hrane v verigi preskrbe s hrano: »Spoštujmo hrano, spoštujmo planet« – Tadeja Kvas Majer, MKGP

13:00 Odmor

Aktivnosti in prakse v Evropski uniji
 

13:20 EU Platforma za preprečevanje izgub hrane in odpadne hrane – Lara Habič, MOP

13:45 GO project - sustainable growth in the food industry – dr. Dubravka Skunca, Predstavnica in ekspert za LCA, Evropska komisija in BBI JU

14:15 Polish Food Bank in Olsztyn – Aneta Janikowska-Kiśluk, Vodja inovacij in mednarodnega sodelovanja, Banka hrane v Olsztynu

15:00 Kosilo

 

Program in vabilo

 

Vljudno vabljeni !