Vsebina predmeta

Obravnava gospodarsko pomembnejših škodljivih organizmov po taksonomski pripadnosti vrst gostiteljskih rastlin in po njihovih organih (korenine, steblo (deblo), listi, cvetovi, plodovi, seme) na pečkarjih - jablana, hruška; koščičarjih -breskev, marelica, sliva, češnja, višnja; lupinarjih - lešnik, oreh; jagodičevju - jagoda, ribez, malina, bezeg; mediteranskih rastlinah - oljka, smokva, agrumi, kivi, kaki; vinska trta, kapusnice plodovke, bučnice solatnice stročnice, lukovke, korenovke, dišavnice, gobe, okrasne enoletnice in trajnice. Opisi invazivnih škodljivih organizmov, njihova bionomija, poškodbe (bolezenska znamenja) in posledična škoda, ki jih organizmi povzročajo na gostiteljih s poudarkom  na okolju prijaznih načinih zatiranja. Metode neposrednega in modelnega napovedovanja (prognoza) gospodarsko pomembnih škodljivih organizmov (peronospora vinske trte, jablanov škrlup, jabolčni zavijač, talni škodljivci...).

Pogoji za vključitev v delo

Pogoji za vključitev v delo

Vpis v ustrezni letnik.

 

Pogoji za opravljanje študijskih obveznosti

Za pristop k kolokviju iz vaj je pogoj prisotnost na vajah (75 %)

Za pristop k izpitu je pogoji opravljen kolokvij iz vaj.