ML-1.jpg
Foto: Izr. prof. dr. Matej Butala, finalist nagrade Mentor leta 2023 (v sredini), dr. Jure Mravlje, predsednik društva Mlada akademija (levo) in dr. Špela Stres, direktor ARIS (desno). Vir fotografije: E. Gazibera, Studio Železna.

Nagrada Mentor leta, ki jo vsako leto podeljuje Društvo Mlada akademija, je namenjena promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks in tudi osebnemu priznanju dobrih mentorjev. Na letošnji razpis je prispelo 73 vlog, od tega več kot polovica, 39 iz Univerze v Ljubljani in med njimi kar 9 iz Biotehniške fakultete UL. Med najboljših 5 mentorjev oz. mentoric po mnenju strokovne komisije se je uvrstil tudi izr. prof. dr. Matej Butala, iz Katedre za biokemijo Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete UL, ki ga je predlagala njegova nekdanja doktorska študentka in mlada raziskovalka dr. Anja Pavlin.

ML-2.jpg
Foto: dr. Anja Pavlin (levo) in izr. prof. dr. Matej Butala (desno). Vir fotografije: E. Gazibera, Studio Železna.

Izr. prof. dr. Matej Butala je povedal: "izjemno sem vesel, da sem bil med številnimi odličnimi mentorji izbran med pet finalistov. Prijaviteljica, doktorantka Anja Pavlin, je s svojim delom in pristopom pomembno prispevala k tem uspehu. Ta dosežek predstavlja eno največjih priznanj v moji dosedanji pedagoški karieri ter motivacijo za nadaljnje mentorstvo in poporo študentom na njihovi karierni poti."

ML-3.jpg
Foto: Zmagovalec in finalisti izbora Mentor leta 2023, skupaj s podeljevalci. Vir fotografije: E. Gazibera, Studio Železna.

Več informacij najdete na spletni strani Društva Mlada akademija, posnetek dogodka pa je dostopen na njihovem Youtube kanalu.