Ikona iskalnik Ikona iskalnik
Gumb išči

Profesorico in raziskovalko fakultete sprejeli v Evropsko akademijo za mikrobiologijo


Prof. dr. Ines Mandić-Mulec, prodekanja za področje mikrobiologije, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, se je v aprilu 2022 v Španiji, La Granja predstavila na srečanju članov in bila sprejeta v elitno akademijo.

Več informacij !

Objavljen razpis za Rektorjevo nagrado v letu 2022


V letu 2021 so nagrado z Biotehniške fakultete v kategoriji študenti in alumni prejeli članici skupine »Veggie Bombs«, Ivana Turnšek in Patricija Kunste in članica skupine »Iniciativa za tuje študente«, Gea Anić, ter v kategoriji raziskovalci pa izr. prof. dr. Anja Klančnik in asist. dr. Meta Sterniša.

 

Vabljeni k prijavi vaših inovacij !

Informativni dan za doktorska študija Bioznanosti in Biomedicina


Na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljano bo v sredo, 25. maja 2022, ob 16.00, potekal informativni dan v Dvorani prof. dr. Janeza Hribarja. 

Vabljeni

Svečana podelitev Jesenkovih nagrad in priznanj fakultete


Jesenkovo nagrado za življenjsko delo je prejel prof. dr. Jurij Diaci, Jesenkovo nagrado za najboljšega diplomanta doktorskega študija dr. Jure Žigon, Jesenkovo nagrado za najboljšo študentko magistrskega študija pa Anja Kos, magistrica ekologije in biodiverzitete.

 

Čestitamo!

Rezultati raziskave objavljeni v reviji Current biology


V več kot šestletni raziskavi živčne mreže metulja so raziskovalci Biotehniške fakultete razvili matematični model za simulacijo živčnih signalov zaznave slike oziroma barv pri živalih. Preboj je pomemben tudi za nevroznanost.

 

Več informacij...

AktualnoVse novice


DogodkiVsi dogodki