Vroče točke evolucije: potomce starodavnih eksplozij evolucije najdemo tudi v Evropi


Raziskovalci v skupini za speleobiologijo so v reviji Nature Communications objavili članek z naslovom »Podzemna adaptivna radiacija postranic v Evropi / A subterranean adaptive radiation of amphipods in Europe«.

Več informacij na povezavi

Srčna UL


Univerza je skupnost študentk, študentov, učiteljic, učiteljev, sodelavk in sodelavcev, zato je prav, da v težkih trenutkih za mnoge študentke in študente pokažemo solidarnost. Če potrebujete pomoč, jo piščite. Če lahko darujete, pošljite SMS. 

 

Več informacij na povezav

Raziskovalci BF prvi objavili ugotovitve o horizontalnem prenosi genov bakterije B. subtilis


Članek z naslovom Sorodstveno razlikovanje spodbuja horizontalni prenos genov (HGT) med manj sorodnimi sevi Bacillus subtilis je bil objavljen v izjemni reviji Nature Communications (Nat Commun 12, 3457 (2021), IF 12.1, 1.Q).

Več o raziskavi in objavi na povezavi.

Prof. dr. Emil Erjavec prejemnik nagrade Mentor leta 2020


Društvo Mlada akademija je v letu 2020 med 79 prijavami in petimi finalisti za Mentorja leta 2020 izbralo prof. dr. Emila Erjavca. Med petimi finalisti je bila tudi alumna Biotehniške fakultete dr. Barbara Gerič Stare.

 

Več informacij na povezavi

Podelitev Jesenkovih nagrad


Prejemnica Jesenkove nagrade za življenjsko delo v letu 2021 je prof. dr. Katarina Čufar

V petek, 12. marca 2021, sta Jesenkovi nagradi dobili tudi dr. Mateja Šenica,  Jesenka nagrajenka za najboljšo diplomatko doktorskega študija in Maruša Skubic, Jesenka nagrajenka za najboljšo študentko magistrskega študija. Na podelitvi so bili predstavljeni tudi prejemniki Priznanj Biotehniške fakultete.

Več informacij v novici na povezavi!
Dogodek je na ogled na You Tube kanali fakultete

AktualnoArhiv


DogodkiArhiv