Ikona iskalnik Ikona iskalnik
Gumb išči

Raziskovalna skupina BF prejela sredstva Inovacijskega sklada UL


Raziskovalna skupina je na razpisu Inovacijskega sklada Univerze v Ljubljani kandidirala s probiotikom za piščance, ki v preliminarnih študijah kaže zelo dobre rezultate. Sredstva so prejeli za dvig stopnje tehnološke pripravljenosti. Po dodatnih študijah bo njihov izdelek zanimiv za industrijske partnerje oziroma za trg. 

Čestitamo

Za vstop v prostore Biotehniške fakultete je treba izpolnjevati pogoje PCT


Kdor PCT pogoja ne bo izkazal, bo napoten na testiranje. V zaprtih prostorih je obvezno tudi razkuževanje rok in uporaba zaščitne maske.
O spremembah predpisov povezanih z ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa vas bomo sproti obveščali.

Sorodnost bakterije Bacillus subtilis vpliva na proces skupinskega premikanja in prepreči goljufanje manj sorodnih bakterij


Več informacij o objavi na povezavi.

Vroče točke evolucije: potomce starodavnih eksplozij evolucije najdemo tudi v Evropi


Raziskovalci v skupini za speleobiologijo so v reviji Nature Communications objavili članek z naslovom »Podzemna adaptivna radiacija postranic v Evropi / A subterranean adaptive radiation of amphipods in Europe«.

Več informacij na povezavi

Biotehniška fakulteta Univerza v Ljubljani


Biotehniška fakulteta je raziskovalno izobraževalna skupnost visokošolskih učiteljev, študentov, raziskovalcev in sodelavcev, ki skrbijo za  visokošolsko strokovno in podiplomsko izobraževanje, znanstvenoraziskovalno, strokovno in svetovalno delo s področja ved o živi naravi (biologija, mikrobiologija) ter kmetijstva, gozdarstva in ribištva (gozdarstvo, zootehnika, agronomija) in z njimi povezanih proizvodnih tehnologij (lesarstvo, živilstvo, biotehnologija).

 

Več na povezavi...

AktualnoArhiv


DogodkiArhiv