Plakat

Live Green - center za trajnostni razvoj z.o.o. in KZ Agraria Koper vabita študente, kmete, pridelovalce, turistične delavce in podjetnike, da se prijavite nagradnega natečaja »Naj AGRO ideja«, ki poteka v okviru projekta LAS ISTRA: VZPOSTAVITEV RAZVOJNEGA IN UČNEGA CENTRA SLOVENSKE ISTRE (akronim operacije: VRT PURISSIMA). 

Z javnim natečajem NAJ AGRO IDEJA želijo spodbujati podjetništvo in inovativnost na področju kmetijstva in turizma, predvsem podpreti razvoj novih kmetijskih inovacij, ki rešujejo izzive s področja kmetijske produktivnosti in zagotavljajo trajnostno proizvodnjo hrane. Na natečaju se iščejo ideje za nov ali kako drugače izviren izdelek, ki povezuje kmetijstvo in turizem. Iščejo se ideje, ki zagotavljajo zmanjševanje količin zavržene hrane.

 

Z idejo lahko sodelujete v naslednjih treh kategorijah, pametno kmetijstvo, gastronomska turistična doživetja in krožno gospdoarstvo

Pametno kmetijstvo: Iščejo se ideje kako uporabiti sodobno informacijsko in komunikacijsko tehnologijo za doseganje bolj produktivne in trajnostne kmetijske proizvodnje. Iščejo rešitve kako v kmetijski pridelavi zelenjadnic učinkoviteje uporabljati vodo, zmanjšati uporabo gnojil in fitofarmacevtskih sredstev, zmanjšati porabo goriv in kako optimizirati obdelavo in ob enem zagotavljati trajnostno proizvodnjo hrane.

Gastronomsko turistična doživetja: Sodelujete lahko z inovativnimi idejami, ki povezujejo kmetijstvo in turizem, iščemo ideje inovativnih turističnih produktov in gastronomsko turističnih doživetij na zelenjadarskih kmetijah slovenske Istre.

Krožno gospodarstvo: Sodelujete lahko z idejo, ki bo pripomogla k zmanjševanju količin zavržene hrane. Kaj lahko naredimo z viški hrane, ki ostajajo v trgovinah? Iščemo ideje za zbiranje in prerazdeljevanje presežne hrane, ki bi se sicer zavrgla. Iščemo ideje kako presežno in zavrženo hrano uporabiti kot sekundarni vir surovin?

 

3 najboljše ideje bodo prejele naslednje nagrade:

1. nagrada: 300 €
2. nagrada: 200 €
3. agrada: 100 €

 

Na natečaj se je mogoče prijaviti do ponedeljka, 31. maja 2021. Med prejetimi idejami bo strokovna komisija izbrala 6 finalistov, lahko pa je njihovo število tudi drugačno, če komisija tako presodi. Zmagovalci javnega natečaja bodo razglašeni v torek, 8. junija 2021, na novinarski konferenci.

Za sodelovanje v nagradnem natečaju vpišite in oddajte svojo AGRO idejo preko obrazca ali jo pošljite na elektronski naslov .

Pravila in pogoji javnega natečaja NAJ AGRO IDEA