fotka_zenske-v-zannosti_2022

 

Slovenska nacionalna komisija za UNESCO je v sodelovanju z L'ORÉAL Adria ponovno razpisala nacionalni program Za ženske v znanosti. V letu 2022 bo že 16. leto zapored trem mladim raziskovalkam podelila štipendijo v enkratnem znesku 5.000 evrov. Štipendije prispevajo k zmanjšanju neenakosti med ženskami in moškimi v znanosti ter podpirajo raziskovalno delo obetavnih mladih znanstvenic v Sloveniji. Prijave za razpis so odprte do vključno četrtka, 25. novembra 2021.

Za vprašanja pri izpolnjevanju prijavnice in kot pomoč pri pripravi vloge bo letos prijaviteljicam na voljo informativni pogovor po spletu. Ta bo potekal v četrtek, 18. novembra 2021, med 12. in 14. uro, povezava na dogodek bo dostopna na Facebook strani L'Oreal-Unesco Za ženske v znanosti.

Program »Za ženske v znanosti« deluje na mednarodni ravni že od leta 1998, od leta 2006 pa tudi v Sloveniji, kjer je štipendijo prejelo že 43 slovenskih mladih raziskovalk. Med 43 prejemnicami štipendije so tudi alumne Biotehniške fakultete, med prejemnicami so Biserka Bakrač, Erika Jež, Tina Lebar, Luca Lovrečić, Živa Pipan Tkalec, Paula Pongrac Šele, Martina Štampar, Tanja Šumrada, Petra Sušjan, Katja Uršič, Špela Zupančič in Anamarija Žagar.

Program Za ženske v znanosti 2022 je namenjen mladim raziskovalkam, ki so v študijskem letu 2021/2022 v sklepni fazi doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine. Znanstveno raziskavo za namen pridobitve doktorske disertacije morajo kandidatke opravljati na raziskovalni instituciji v Sloveniji. Kandidatke ob zaprtju prijav ne smejo biti starejše od 35 let.

Razpis je odprt do četrtka, 25. novembra 2021.

Obrazec za prijavo in razpisni pogoji so objavljeni na spletni stran ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, na povezavi.