grafika_delavnica

V sredo, 20. septembra 2023, se bo ob 9.30 v Veliki predavalnici G6 Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (Rožna Dolina, cesta XV 31, 1000, Ljubljana) začela delavnica Zaščita, vgradnja in uporaba lesa na prostem. Na delavnici bo prisotne nagovoril Darko Sajko, generalni direktor Direktorata za lesarstvo pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, nato pa bodo sledila strokovna predavanja povezana z leseno gradnjo in zaščito lesa na prostem.

Predavatelji delavnice bodo ponudili prenos najmodernejšega znanja o kvalitetni leseni gradnji  in  izkušnje z uporabo tega znanja v praksi. Poleg tega bodo predavatelji spregovorili o vplivu podnebnih sprememb na življenjsko dobo lesenih izdelkov ter prihodnosti lesene gradnje v zelenih javnih naročilih skupaj s predstavitvami konkretnih rešitev in primerjalne prednosti lesene gradnje s klasično gradnjo. Na delavnici se bomo tudi o trenutno zelo aktualni temi - rešitvah za sanacijo poplavljenih lesenih objektov.

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Prijava udeležbe je obvezna. Prijave so možne do zapolnitve mest oziroma najkasneje do v sredo, 13. septembra 2023, preko prijavnega obrazca.

Lesena gradnja in uporaba lesa na prostem sta v zadnjem desetletju v porastu. Ob upoštevanju želja investitorjev in naročnikov nikakor ne smemo zaobiti dejstva, da zaradi spremenjene arhitekture, spremenjenih klimatskih razmer in drugačnega načina gospodarjenja z lesom pretekle izkušnje in znanje pogosto ne zadoščajo več. V izogib napakam pri projektiranju, izbiri materialov ali izvedbi detajlov lesenih izdelkov in objektov je pogosto potrebno iskati nova znanja in rešitve.

V želji, da bo vse več naročnikov in uporabnikov lesenih objektov in izdelkov z njimi zadovoljnih ter da bodo ti zares v ponos in okras naši kulturni krajini, vas prijazno vabimo na delavnico Zaščita, vgradnja in uporaba lesa na prostem.

 

Program delavnice Zaščita, vgradnja in uporaba lesa na prostem

Uvodni nagovori

10.00 – 10.20 Darko Sajko

Strokovna predavanja

10.20 – 10.40 Miha Humar, UL: Kako podnebne spremembe vplivajo na življenjsko dobo lesenih objektov

10.40 – 11.00 Miha Humar in Boštjan Lesar, UL: Pristopi k sanaciji lesenih objektov po poplavah

11.00 – 11.20 Boštjan Lesar, UL: Prihodnost lesene gradnje v zelenih javnih naročilih

11.20 – 11.40 Katja Malovrh Rebec, ZAG: Okoljska in cenovna primerjava lesenih in klasično grajenih javnih objektov

Odmor s kavo

12.10 – 12.30 Nace Kregar, Bureau Veritas: Izbira in kontrola kakovosti lesa za infrastrukturne objekte

12.30 – 12.50 Bruno Dujič, CBD: Projektiranje in izvedba varnih lesenih objektov

12.50 – 13.10 Boris Štrakl, M Sora: Trendi v razvoju lesenih oken

13.10 – 13.30 Jure Hrovat, Svet vmes: Primer dobre prakse izvedbe javnih objektov - Vrtec Kočevje

13.30 – 13.50 Martin Hladnik, IQwood: Primer dobre prakse - Priložnosti uporabe križno mozničenih plošč

13:50 – 14:10 Vprašanja in izkušnje udeležencev

Druženje v predverju dvorane !

 

logotipi