Akronim:

PIMENTO

Oddelek:

Oddelek za zootehniko

Katedra:

Inštitut za mlekarstvo in probiotike

Tip projekta:

EU projekti

Vrsta projekta:

COST

Vloga na projektu:

Partner

Trajanje:

08.11.2021 - 07.11.2025

Vodilni partner

INRAE, Francija

Spletna stran projekta:

Povezava

Fermentirana živila zavzemajo v prehrani Evropejcev pomembno mesto z vidika prehranske vrednosti, zagotavljanja obstojnosti, kulturne dediščine, trajnostne naravnanosti in atraktivnosti za potrošnika.

Projekt PIMENTO (Promoting Innovation of ferMENTed fOods) je s strani Evropske komisije financiran ukrep (COST CA20128) za spodbujanje inovativnosti fermentiranih živil, financiran s strani Evropske komisije, v okviru programa COST (European Cooperation in Science and Technology).

Vodja projekta je Dr Christophe CHASSARD (INRAE, Francija), v projektu pa sodelujejo tudi slovenski raziskovalci z Inštituta za mlekarstvo in probiotike ter Inštituta za nutricionistiko.

Cilj
Dolgoročni cilj PIMENTA je postaviti Evropo na čelo inovacij na področju fermentirane hrane, spodbujati zdravje, regionalno raznolikost in lokalno proizvodnjo v različnih obsegih.

Več informacij:
https://fermentedfoods.eu/