Vsebina predmeta

Prehranska vzgoja in izobraževanje v Sloveniji – analiza sistema.

Spoznavanje in primerjava sistemov vzgoje in izobraževanja v svetu.

Permanentnost prehranske vzgoje in izobraževanja.

Izobraževanje, usposabljanje in stalno strokovno izpopolnjevanje prehranskih delavcev.

Programi teoretične in praktične vsebine, ki omogočajo ohranjanje zdravja ter navajajo na zdrav način življenja.

Prehrana kot preventivna, korekcijska in promocijska dejavnost za ohranjanje zdravja.

Prenos znanja in svetovalno delo.

Razvoj strokovne specifičnosti   in metode poučevanja strokovne specifičnosti.

Delo s posameznikom in skupinami.

Organizacija in vodenje izobraževanja različnih ciljnih skupin.

Učna strategija, oblikovanje in priprava vzgojno izobraževalnih programov.

Vzgoja in izobraževanje s sodobno učno tehnologijo (IKT).

Evalvacija. Osnove raziskovalnega preverjanja didaktično – metodičnih rezultatov.

Pogoji za vključitev v delo

a) Pogoj za vključitev v delo je vpis v letnik študija.

b) Zahtevane predhodno opravljene obveznosti: uspešno zagovarjana seminarska naloga in 100 % opravljene seminarske vaje so pogoj za pristop k končnemu izpitu.