Posnetek zaslona (129)

Na uvodnem srečanju z naslovom Ecotrophelia Slovenija 2022 - VAJA DELA MOJSTRA - gremo na tekmovanje Ecotrophelia Slovenija 2022 bodo sodelovali alumni in študentje Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Maj Hrovat z Juicy Marbles bo predstavil pot od študentskega projekta do milijonske investicije, ki jo je podjetje prejelo v letu 2021. Predstavnica ekipe Pinja, ki so bili na tekmovanju Ecotrophelia Slovenija 2021 tudi zmagovalci, ter predstavnica ekipe Veggie Bombs, ki so na lanskoletnem tekmovanju prišli v finale, bosta predstavili tekmovanje Ecotrophelia Slovenia skozi oči sodelujočih študentov.

Od leta 2008, ko je bilo tekmovanje Ecotrophelia Slovenija prvič organizirano, se ga udeležilo že več kot 200 študentov, ti pa so razvili skupaj 51 novih živilskih izdelkov. Študentske ekipe Biotehniške fakultete so skupaj z mentorji na trinajstih tekmovanjih zmagale osemkrat, od tega sta dve ekipi na Ecotrophelia Europa v konkurenci dvajsetih najboljših univerz v Evropski uniji osvojili 3. mesto, ena ekipa pa je dobila posebno nagrado za 4. mesto.

Ecotrophelia Slovenija je tekmovanje za mlade nadobudne študentke in študente – inovatorke in inovatorje, da lahko z udeležbo na tekmovanju, z združevanjem kompleksnih elementov razvoja (tehnološki, senzorični, proizvodni, zakonodajno-pravni, finančni, okoljski in trženjski), že v času študija razvijejo nov inovativen živilski izdelek. S tem se spodbuja sodelovanje med  študenti, profesorji, raziskovalci in industrijo pri razmišljanju o eko-inovativnih rešitvah. 

Razpis Ecotrophelia Slovenija 2022 bo objavljen v četrtek, 16. decembra 2021! 

Uvodno srečanje

Uvodno srečanje bo potekalo v četrtek, 16. decembra 2021, ob 15. uri prek aplikacije ZOOM. Organizator srečanja Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (povezava), ki je študentke in študente posebej povabilo z / Že veš, kaj boš počel/a letošnje študijsko leto? / Se želiš dokazati in izstopiti iz povprečja? / Te zanima, kaj se dogaja na tekmovanju, ki se ga je do sedaj udeležilo že 220 študentov? / Želiš postati 14. zmagovalec/ka in se zapisati na Ecotrophelia Slovenija wall of fame?

Na uvodnem srečanju bodo udeleženci prejeli vse informacije o razpisu 2022, pridobili nova znanja o potrošniških trendih razvoja novih živilskih izdelkov in zadostno mero motivacije za sodelovanje na 14. izvedbi tekmovanja Ecotrophelia Slovenija.

Obvezna prijava

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava najkasneje do srede, 15. decembra 2021 preko spletnega obrazca. Vsem prijavljenim bodo poslali povezavo do dogodka en dan pred dogodkom.


Program dogodka

  • 15.00-15.05 Uvodni pozdrav, dr. Petra Medved Djurašinović, vodja projekta, GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij 
  • 15.05-15.20 Ecotrophelia skozi oči sodelujočih študentov, Predstavnici ekip Pinja in Veggie Bombs
  • 15.20-15.35 Trendi v agroživilstvu ter vloga potrošnika, dr. Petra Medved Djurašinović, GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij 
  • 15.35-15.50 Razvoj živil izboljšane hranilne sestave, Dea Zavadlav, GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij
  • 15.50-16.10 Predstavitev razpisa Ecotrophelia Slovenija 2022, Maja Oblak, GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij 
  • 16.10-16.35 Od študentskega projekta do milijonske investicije, Maj Hrovat, Juicy Marbles
  • 16.35-16.45 Q&A 

Več o tekmovanju Ecotrophelia Slovenija si lahko preberete na spletni strani.

Oglej si predstavitveni video Ecotrophelia Slovenija 2021 na povezavi.

Prelistaj publikacijo Ecotrophelia Slovenija 2021 na povezavi.

 

Ecotrophelia Slovenija je organizirano na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij in je usmerjeno v dvig kompetenc in veščin mladih kadrov, ki bodo narekovale razvoj in konkurenčnost slovenskega agroživilstva v prihodnje. Tekmovanje Ecotrophelia se povezuje in dopolnjuje z drugimi projekti Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, kot so SRIP HRANA, EntreCompFood ter FEEDtheMIND.
 
Več informacij o dogodku:
Maja Oblak

01/58 98 297