1.png

Program EIT Food Seedbed je namenjen raziskovalcem in ambicioznim podjetnikom, ki iščejo tržno in poslovno validacijo za komercialni potencial.

Cilj programa Seedbed je komercializirati znanost in tehnologijo, ki temelji na inovacijah s potencialom reševanja najbolj perečih svetovnih agroživilskih izzivov. Gre za spletni program, ki ga opremljata uvodno in zaključno srečanje katera pa bosta potekala v živo.

2.png

Program je sestavljen iz štirih stopenj:

 • 1. stopnja - Prijavite se za EIT Food Seedbed Incubator: Prijave za leto 2023 so že odprte! Z sodelovanjem na programu Seedbed boste prejeli tudi ugodnosti, kot so dodatno brezplačno usposabljanje in ekskluzivna povabila na dogodke EIT Food networking & matchmaking skozi vse leto.
 • 2. stopnja - Osnove vitkega startup-a: 60 ekip bo povabljenih k sodelovanju v spletnem »bootcampu«, ki obsega 3-dnevno intenzivno usposabljanje. Vse sodelujoče ekipe prejmejo usposabljanje 1:1 za razvoj poslovnega modela. Pridobili boste znanje kako prepoznati šibke točke potrošnika in določiti najboljše tržne priložnosti za vašo inovacijo. Na koncu Bootcampa se bo vsaka ekipa predstavila strokovni komisiji in 40 ekip, za katere velja, da imajo komercialni potencial z velikim vplivom, bo izbranih, da se pridružijo kohorti Seedbed.
 • 3. stopnja - EIT Food Seedbed: Inkubator kjer se 40 ekip pridruži programu odkrivanja trga Seedbed in prejme 7.000 € sredstev namenjenih za udeležbo na srečanjih in dogodkih po Evropi.
 • 4. stopnja - Seedbes +: Namenjen ekipam  Seedbed z uspešnim rezultatom tržne validacije, ki bodo izbrane za dodatno prilagojeno in usmerjeno usposabljanje in mentorstvo za zagon in razvoj svojega podjetja. Do 10.000 € financiranja se podeli ekipam z velikim oziroma najboljšim komercialnim potencialom. Usposabljanje v tej fazi vključuje teme kot so: Investicije, tržna strategija, tehnični skrbni pregledi, financiranje in zbiranje sredstev, IP strategija & B2B prodaja, branding/znamčenje in marketinška strategija.

Kaj pridobite z udeležbo v programom:

 • Mreženje in nova poznanstva.
 • Sodelovanje na agro-živilskih delavnicah
 • Izjemno podjetniško izobraževanje

 

Komu je namenjen? Start-upom v zgodnji fazi ter ekipam, ki želijo validirati proizvod ali storitev.

Sodelujeta lahko kot projektna ekipa ali kot registrirano podjetje, ki:

 • Ima inovativno rešitev, ki temelji na znanostvenih dognanjih ali tehnologiji z vzpostavljenim prototipom ali laboratorijskem dokazom koncepta (TRL 4). Spadati mora tudi v eno od nalog in ključnih področij EIT Food (alternativni viri beljakovin, trajnostno kmetijstvo, trajnostna akvakultura, ciljna prehrana, digitalna sledljivost, krožno gospodarstvo).
 • Projektno ekipo morata sestavljati vsaj dva člana s komplementarnimi veščinami in izkušnjami. Vsaj en član pa mora biti državljan ali rezident države članice EU ali pridruženih državah programa Obzorje Evropa.
 • Prijavite se lahko tudi samostojni raziskovalci ali akademiki, ki trenutno nimajo članov ekipe V tem primeru pa morate med trajanjem programa imeti podporo člana vaše pisarne za prenos tehnologije (te podatke vključite v prijavo).
 • Če se prijavljate kot registrirano podjetje, mora biti vaše podjetje ustanovljeno v državi članici EU ali pridruženih državah programa Obzorje Evropa.

3.png

Kdaj se bo izvajal program in koliko časa mu moram nameniti:

Pričakuje se, da bo vsaj en član ekipe aktiven predvidoma 8 ur na teden vse od začetka junija do konca novembru.

 

Prijave: do 26. marca 2023

Več informacij: https://entrepreneurship.eitfood.eu/launch/ ali pošljite vaša vprašanja na