slider-dogodek 1

Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani se ponovno predstavlja na 61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki poteka od sobote, 26. avgusta 2023, do četrtka, 31. avgusta 2023. Posebno skrb je tudi v letu 2023 namenila prenosu znanja v prakso.

V ponedeljek, 28. avgusta 2023, skupaj z EIT Food HUB Slovenije organizira dogodek z naslovom  Kako spodbuditi prehod v trajnostno rabo fitofarmacevtskih sredstev in ob tem ohraniti kmetijsko pridelavo?, v četrtek, 31. avgusta 2023, pa predstavitev Aktualne raziskave na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Na slednjem bodo predstavljeni pomembni raziskovalni in pedagoški dosežki preteklega leta.

Aktualne raziskave na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani
četrtek, 31.8.2023, od 10.00 do 12.00 
sejem AGRA 2023, dvorana 3 

Program: 

10.00-10.20 Uvodni nagovori
prof. dr. Marina Pintar, dekanja, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani: Biotehniška fakulteta v preteklem letu 

 

10.20 – 11.10 Predstavitev aktualnih raziskav 

10.20 – 10.40 Vinski trg v Sloveniji: referenčno profiliranje porabnikov, percepcija kakovostnih razredov in geografskih označb (CRP V4-2202) 

  • dr. Sandra Pestar Bizjak, zunanja sodelavka Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani 
  • izr. prof. dr. Aleš Kuhar, Biotehniška Fakulteta Univerze v Ljubljani 
  • prof. dr. Denis Rusjan, Biotehniška Fakulteta Univerze v Ljubljani 

10.40 – 11.00 Digitalizacija podatkovnih zbirk v živinoreji (DigŽiv) – osrednji projekt na področju kmetijstva v okviru NOO 

  • Tina Flisar, Biotehniška Fakulteta Univerze v Ljubljani 

11.00 – 11.20 Biogospodarstvo in razogljičenje Slovenije: zapiranje snovnih in energetskih zank za prehod v trajnostno in krožno družbo 

  • prof. dr. Miha Humar, Biotehniška Fakulteta Univerze v Ljubljani 

11.20 – 11.40 Predstavitev pedagoškega dosežka 

 

11.20 – 11.40 Dosežek študentov Biotehniške fakultete: Zmagovalci Ecotrophelia Slovenija 2023 PestoArt 

  • Pina Arnšek In Ema Luna Karara Geršek, študentki Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani 

11.40 – 12.00 Vprašanja udeležencev in degustacija z nagrajenimi izdelki PestoArt

 

Vabljeni!