Verjetno spremljate enoten seznam testnih dostopov in drugih brezplačnih elektronskih virov, ki ga pripravljata CTK in NUK in je na voljo na:

Seznam sproti dopolnjujemo, vključuje pa tudi seznam virov, ki ga vodi Centralna medicinska knjižnica MF UL.

Mnogo virov je prosto dostopnih, nekateri zahtevajo prijavo, številni pa so dostopni le študentom in zaposlenim UL, CTK in NUK, zato je potrebno posebej paziti na opombe o dostopnosti pri vsakem viru in uporabiti naveden način dostopa.

Želeli bi vas posebej obvestiti, da so v CTK pridobili dostop do IEEE eLearning Library na portalu IEEE Xplore, kjer so že na voljo znanstvene revije, konferenčno gradivo in standardi v IEEE/IET Electronic Library.

Gre za spletne interaktivne učne vsebine (482 predavanj oz. tečajev v trajanju do približno dveh ur), ki jih razvijajo, strokovno pregledajo in posodabljajo vodilni strokovnjaki na področjih letalstva, bioinženirskih ved, (tele)komunikacij, računalništva, novih tehnologij (npr. 5G), fotonike, elektrooptike, energetike, robotike, umetne inteligence, procesiranja signalov, transporta (avtonomna vozila..), kibernetske varnosti ipd.

Na voljo so tudi tečaji za razumevanje uporabe standardov in strokovne angleške terminologije.

Vsebine so različnih stopenj zahtevnosti in dostopne preko enostavnega predvajalnika oz. pregledovalnika avdio in video datotek, diagramov, animacij, ki omogoča tudi samooznačevanje delov vsebine.

Dostop je na voljo študentom in zaposlenim UL, CTK in NUK do 30. junija 2020 na lokacijah UL, CTK in NUK naslovu https://ieeexplore.ieee.org/courses/home oz. s prijavo v oddaljeni dostop preko povezave http://nukweb.nuk.uni-lj.si/login?url=https://ieeexplore.ieee.org/courses/home .

Pomoč pri uporabi vsebin je na voljo na naslovu https://ieeexplore.ieee.org/Xplorehelp/downloads/user-guides/IEEE_Xplore_eLearning_Library_User_Guide.pdf .