2020_11_19_SS_Flyer_Apply_Now_klein_buki__002_.jpg

Agrobiodiverziteta vključuje raznolikost rastlinskih vrst in sort ter živalskih vrst in pasem, raznolikost sistemov pridelave in oskrbe s hrano, različne kmetijske prakse in njihove intenzivnosti ter biotsko raznovrstnost, ki posredno podpira kmetijstvo z zagotavljanjem ekosistemskih storitev. Na tej mednarodni poletni šoli boste spoznali različne poglede na agrobiodiverziteto in njen prispevek k trajnosti in odpornosti prehranskih sistemov. V majhnih skupinah mednarodnih študentov in strokovnjakov boste lahko poglobljeno raziskali priložnosti in izzive obstoječih lokalnih proizvodnih sistemov in verig preskrbe s hrano ter kako so povezani z agrobiodiverziteto. Skupaj z lokalnimi deležniki boste razvili strategije in rešitve za reševanje njihovih izzivov skozi različne vidike agrobiodiverzitete. V tem programu boste lahko tudi izboljšali svoje medkulturne kompetence za delo v mednarodnem okolju in na interdisciplinaren način. Ta poletna šola vključuje sodelovanje različnih univerz in raziskovalnih inštitutov iz Slovenije, Španije, Madžarske in Švice.

Poletna šola »Agrobiodiversity« je sestavljena iz pripravljalne faze (v vašem lokalnem oklju) in 10-dnevnega študijskega tedna (Švica). V pripravljalni fazi (april-avgust 2021) boste podrobno obdelali bistveni vidik agrobiodiverzitete in izvedli študijo primera, povezano z lokalno agrobiodiverziteto vaše države ali kraja študija. O rezultatih te faze boste poročali v našem spletnem wikiju o agrobiodiverzitetei in jih predstavili med študijskim tednom (avgust-septmeber 2021).

Leta 2021 bo 10-dnevni študijski teden, od 29. avgusta do 8. septembra, potekal v gorskem predelu Švice (Wergenstein).

Po uspešnem zaključku tečaja boste prejeli 4 ECTS točke.

Prijava: Prosimo, vrnite to prijavnico do 7. februarja 2021 na: 

Kotizacija: Vsak udeleženec prispeva 250 CHF. V to so vključene vse aktivnosti, nastanitev, hrana in izleti v času 10 dnevne poletne šole. Udeleženci so sami odgovorni za stroške poti do prizorišča in domov.

Več informacij in prijava na: https://www.zhaw.ch/de/lsfm/institute-zentren/iunr/environmental-and-agrofood-systems/geography-of-food/agrobiodiversity-summer-school/