csm_logo-ecotrophelia-SLOVENIA_01_e66103bb24.png

 

Ekipe študentov Biotehniške fakultete so bile na razpisu Ecotrophelia Slovenija uspešne, v letu 2017 so študenti Biotehniške fakultete zasedli  1. in 2. mesto (povezava na novico), prva ekipa je odšla tudi v London na tekmovanje ECOTROPHELIA EVROPA 2017, kjer je bila tretja (povezava na novico); v letu 2019 je bila ekipa študentov zasedla 1. mesto (povezava na novico) in na tekmovanju ECOTROPHELIA EVROPA 2019 prejela nagrado ECOTROPHELIA SPECIAL PRIZE "COMMUNICATION STRATEGY", druga ekipa študentov pa je na razpisu v Sloveniji dobila nagrado za najboljšo idejo k zmanjšanju okoljskega odtisa (povezava na novico).

Delo z mladimi postaja pomembno področje na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij, kajti kompetence in veščine mladih kadrov bodo narekovale razvoj in konkurenčnost našega agroživilstva v prihodnje, pri čemer  se Ecotrophelia povezuje in dopolnjuje z drugimi projekti Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, kot so SRIP HRANA, EntreCompFood ter FEEDtheMIND.

Ecotrophelia Slovenija je tekmovanje, za namene katerega skupine študentov izdelajo nov živilski izdelek, ki mora biti eko-inovacija v vsaj eni dimenziji razvoja (surovine - ekološka pridelava, nizek ogljični odtis in/ali embalaža - povratna, primerna za recikliranje in/ali proizvodni proces - varčevanje z energijo, uporaba reciklirane vode in/ali distribucija/logistika - nove storitve, kratke oskrbovalne verige idr.).

Študentje imajo tako že v času študija možnost razviti nov inovativen živilski izdelek z združevanjem kompleksnih elementov razvoja (tehnološki, senzorični, proizvodni, zakonodajno-pravni, finančni, okoljski in trženjski). Projekt med mladimi spodbuja timsko delo, organizacijo, razvoj novih izdelkov, podjetniško razmišljanje, pridobivanje novih praktičnih izkušenj ter prepoznava tiste inovativne živilske izdelke v slovenskem prostoru, ki jih je smiselno strokovno podpreti, nagraditi, promovirati v širši javnosti, omogočiti njihov nadaljnji razvoj, nenazadnje pa pomagati mladim pri vzpostavitvi novega podjetja, zagonu proizvodnje ali povezovanju s potencialnimi investitorji. Ecotrophelia združuje študente, profesorje, raziskovalce in industrijo pri razmišljanju o eko-inovativnih rešitvah.

Pomembni datumi:
15. februar 2021, Rok za oddajo prijavnice in plačilo kotizacije (50 € z DDV/ekipo) (Obrazec 1)
1. junij 2021, Rok za oddajo dosjeja in ostalih obrazcev (Obrazec 2 in Obrazec 3)
junij 2021, Nacionalno tekmovanje
junij 2021, Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad

Več informacij:
Maja Oblak
T: 01 5898 297
E: 

Razpis Ecotrophelia Slovenija za leto 2021 je objavljen na povezavi.

Pravila ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2021 na povezavi.