Eutopia, the week and gu

Teden zveze EUTOPIA bo poln delavnic in seminarjev o različnih temah, pomembnih za študentke in študente, raziskovalke in raziskovalce, učiteljice in učitelje ter vse sodelavke in sodelavce v zvezi in zunaj zveze. Dogodek je odlična priložnost za mreženje, obetajo pa se tudi zabavne dejavnosti.

Prijave na seminarje, delavnice in druge dogodke potekajo na povezavi

Kratka predstavitev programa

Ponedeljek, 12. aprila, bo v celoti namenjen vključevanju. 

Popotovanje skozi teden zveze EUTOPIA se bo začelo z otvoritvijo, ki bo potekala od 11.00 do 12.00 po srednjeevropskem času. 

Popoldne bomo govorili o vključevanju v visokem šolstvu ter prilagajanju sistema študentkam in študentom.

Torek, 13. aprila, bo v celoti namenjen izobraževanju.

Zjutraj bo predstavljen inovativen izobraževalni model zveze EUTOPIA.

Popoldne bo v okviru študentskega foruma zveze EUTOPIA potekal pogovor o študentski viziji zveze. 

V torek popoldne bo potekala prva od dveh poldnevnih delavnic o avtonomiji in integriteti univerze, ki je del regionalnega sodelovanja med zvezo EUTOPIA in institucijami na Zahodnem Balkanu. Drugi del bo potekal v sredo zjutraj.

V sredo, 14. aprila, bo poudarek na lokalnem in globalnem sodelovanju. 

Ste študentka/študent in se sprašujete, zakaj bi bili del zveze EUTOPIA? Pridružite se živahni okrogli mizi študentk, študentov in strokovnjakinj, strokovnjakov, ki bodo raziskovali koristi in sinergije, ki jih lahko prinesejo mednarodne mreže, kot je zveza EUTOPIA. 

Ali je digitalizacija družbene vloge novinarstva primer ustvarjalnega uničenja ali le uničenja? To je vprašanje, ki bo obravnavano na srečanju v sredo popoldne.

V četrtek, 15. aprila, bo poudarek na raziskavah. 

Izpostalvjeno bo povezavanje izobraževalnih in raziskavalnih institucij, dve srečanji pa bosta namenjeni vprašanjem trajnostnosti. 

Ste raziskovalka/raziskovalec in se sprašujete, kaj vam lahko partnerska mreža zveze EUTOPIA ponudi? Udeležite se našega popoldanskega srečanja za raziskovalke in raziskovalce, kjer boste izvedeli več o priložnostih v okviru zveze EUTOPIA.

V petek, 16. aprila, bo potekala zaključna slovesnost tedna EUTOPIA.

Vabljeni na zaključno slovesnost tedna EUTOPIA, ki bo potekala med 12. in 12.30 uro. Med drugim bodo objavljeni zmagovalci fotografskega natečaja, ki je namenjen vsem zaposlenim ter študentkam in študentom članic zveze EUTOPIA.

Skozi teden boste lahko spoznali, da sodelovanje v okviru zveze EUTOPIA presega akademski svet, pa tudi evropske meje.

Program in informacije glede prijave so objavljeni na spletni strani Univerze v Göteborgu, namenjeni tednu zveze EUTOPIA na povezavi.

 

Fotografski natečaj zveze EUTOPIA

V sklopu tretjega tedna zveze EUTOPIA poteka za vse študentke in študente ter sodelavke in sodelavce EUTOPIE tudi fotografski natečaj.

Natečaj je že odprt, fotografije lahko pošljete do četrtka, 15. aprila 2021, do 16.59 (po srednjeevropskem času), na . Pripišite svoje ime in kraj (Ljubljana, Mölndal ...) ter stavek ali dva o svoji fotografiji.

Tema natečaja je vsakodnevno življenje; ulica, kjer živite, kar vidite na poti v trgovino ali med sprehajanjem psa, kar opazite skozi okno, preden zjutraj vklopite računalnik. Morda nam podrobnosti, ki jih opazimo, ne glede na to, kje na svetu smo, pomagajo videti stvari, ki so nam skupne. 

Večina vas verjetno še dela ali študira od doma. Morda vsak dan gledate ven skozi isto okno. Kar vidite skozi okno, se vam morda ne zdi nič posebnega ali neobičajnega. Komu drugemu pa, še posebej kolegicam in kolegom iz drugih članic zveze EUTOPIA. Omogočite drugim, da se podajo na vizualno popotovanje po krajih, ki sestavljajo zvezo EUTOPIA

Zmagovalke in zmagovalci bodo objavljeni zadnji dan tedna zveze EUTOPIA, tj. v petek, 16. aprila 2021, na zaključni prireditvi med 12.00 in 12.30.

Podrobnejše informacije o tednu zveze EUTOPIA, programu in prijavi bodo kmalu objavljene na povezavi.

 

Tretja spletna delavnica z Zahodnim Balkanom

Univerza v Ljubljani, koordinatorica projekta EUTOPIA2050, pripravlja tretjo spletno delavnico z Zahodnim Balkanom, ki bo potekala, prvi del v torek, 13. aprila 2021, od 13.00 do 16.00 in drugi del v sredo, 14. aprila 2021, od 10.00 do 12.30

Osrednja tema razprave bo avtonomija in integriteta univerz. Strokovnjaki in strokovnjakinje z Zahodnega Balkana in zveze EUTOPIA bodo delili svoje izkušnje in znanje s tega področja ter hkrati razpravljali o sorodnih vprašanjih in izzivih svojih institucij. 

Prijave na delavnico na povezavi

Več informacij o delavnici na povezavi 

Pridružite se nam na skupnem popotovanju!