Na konferenci bodo obravnavali različne tematike, med njimi so:

  • regenerativno kmetijstvo
  • brezogljično kmetovanja
  • trajnostno označevanje hrane
  • dezinformacije o hrani, 
  • poklicno izobraževanje in usposabljanje, 
  • naložbe z učinkom.

Na dogodku se srečujejo inovatorji iz industrije, raziskovalnih in akademskih krogov, oblikovalci politik Evropske Unije ter vse zainteresirane organizacije na področju agroživilstva. Namen srečanja je, da bi olajšali dialog o prihodnosti hrane in obravnavali aktualna vprašanja, ki se pojavljajo na presečišču raziskav, tehnologije, politike ter regulative.

Dogodek bodo skupaj odprli evropski komisar za kmetijstvo Janusz Wojciechowski, posebna odposlanka generalnega sekretarja ZN za vrh prehranskih sistemov Agnes Kalibata, Jože Podgoršek, slovenski minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ter Gerda Verburg, pomočnica generalnega sekretarja ZN, koordinatorka gibanja za izboljšanje prehrane (SUN) in članica svetovalnega odbora za vrh prehranskih sistemov 2021.

Obvezna prijava prek obrazca, ki je na voljo na spletni strani konference. 

Konferenca_prihodnost_hrane_EIT_Food_hub_slovenija_Biotehniška_fakulteta