V sredo, 29. septembra 2021, bo ob 19.00 v Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota v organizaciji EIT Food Hub Slovenija, ki deluje na Biotehniški fakulteti, potekal večer s prekmurskimi agroživilskimi zagonskimi podjetji.
Vodilna gospodarstva po svetu, ki imajo dobro razvito podjetniško kulturo, rastejo uspešnejše. Start-up ali zagonska podjetja so pomemben gradnik podjetniške ekonomije in katalizator inovativne kulture, prav tako tudi podporna okolja, ki spodbujajo podjetnike na samostojni poti. Slovenija v zadnjem desetletju beleži visoko dinamiko na področju zagonskega podjetništva. Agroživilska panoga pri tem ni izjema. Zanimive podjetniške zgodbe ustvarjajo tudi agroživilska panoga v Prekmurju. Spoznajte zgodbe izbranih prekmurskih agroživilskih zagonskih podjetij, njihove izkušnje in poglede na inovacije in podjetništvo v kmetijstvu in živilski panogi ter podpornega okolja.
Vabljeni, da spoznate osebne podjetniške zgodbe izbranih start-up podjetij in podporno okolje:
- Posestva Passero,
- Pivovarno Overmura,
- Kmetijo Šukar,
- Kmečki turizem Puhan in
- Pomurski tehnološki park.
Dogodek bo zaokrožil pogovor z gostom presenečenja.
Udeležba na dogodku je brezplačna. Prijava na dogodek je obvezna. Prijavite se na povezavi.
Dogodek bo organiziran v okviru dvodnevnega terenskega študijskega foruma #EIT Food, ki bo pod naslovom »Deep Dive Prekmurje 2021« potekal v sredo, 29. septembra 2021, in v četrtek, 30. septembra 2021, v Murski Soboti. Več o dogodku na povezavi.