Pripravili smo navodila ob začetku študijskega leta; študentje morajo slediti naslednjemu protokolu:

  1. Študent si po vstopu v stavbo najprej razkuži roke in nadene obrazno masko.
  2. Študent lahko na UL BF vstopi, če je brez povišane telesne temperature, ne kašlja in nima ponavljajočega izcedka iz nosu. Prav tako je pogoj za vstop na fakulteto, da nobeden od članov gospodinjstva oz. mesta začasnega prebivališča nima potrjene aktivne okužbe z virusom SARS-CoV-2.
  3. Študent natisne in podpiše »Izjavo študentke/študenta pred vstopom na Biotehniško fakulteto UL v zimskem semestru 2020/2021” (Priloga 2) in s tem potrdi, da razume pravila obnašanja in da je zdrav. Izjavo ob prvem prihodu odda v referat na oddelku ali študiju ali izvajalcu predmeta.
  4. Študentje, ki izpolnjujejo katerikoli kriterij rizičnosti (Priloga 1), ob udeležbi dogodka prevzemajo odgovornost za vse morebitne posledice za lastno zdravje.
  5. Študent se čim krajši čas zadržuje v prostorih UL BF in se usmeri po najkrajši poti do predavalnice. Pri tem upošteva talne in druge oznake na stolih in klopeh.
  6. Delo je organizirano na način, da poteka ob močno omejenih stikih med študenti in med zaposlenimi in študenti. Med študenti mora biti zagotovljena fizična oddaljenost (najmanj 1,5 m), kar je zagotovljeno s postavitvijo miz in stolov v posameznih pedagoških laboratorijih in predavalnicah UL BF.
  7. Dvigalo naj uporablja samo oseba z gibalnimi ovirami ali težavami, vendar v dvigalo vstopamo in ga uporabljamo posamično.*
  8. UL BF zagotovi razkuževanje predmetov in površin.

 Ljubljana, 29. 9. 2020                                                  prof. dr. Emil Erjavec, dekan

PRILOGA 1: Kriteriji za opredelitev rizičnosti

Kriteriji za opredelitev rizičnosti so naslednji:

  • nosečnice
  • posamezniki na bioloških in imunosupresivnih zdravilih,
  • posamezniki z malignim obolenjem na sistemski terapiji raka (kemo-, imuno-, tarčna terapija),
  • posamezniki po presaditvi organov/tkiv, ki prejemajo imunosupresivno terapijo,
  • posamezniki z neurejeno sladkorno boleznijo,
  • posamezniki s kronično pljučno boleznijo, ki so bili ali so še na katerikoli vrsti sistemske protivnetne ali imunosupresivne (vključno z biološko terapijo) terapije v zadnjem letu ali ki imajo pogosta recidivna vnetja zaradi okužb (kot pri KOPB, bronhiektazijah, astmi, pljučni fibrozi, sistemskih avtoimunskih boleznih na dihalih, pljučnem raku, imunskih pomanjkljivostih),
  • posamezniki z visokim in neurejenim krvnim tlakom,
  • posamezniki s težjimi duševnimi in vedenjskimi motnjami,
  • posamezniki z drugimi težjimi kroničnimi boleznimi.

Priloga 2: Izjava pred vstopom na fakulteto