KA_trAILs_vabilo_naslovka.jpg

Namen dogodka je nasloviti problematiko prenove industrijskih območij iz občinske ter lastniške perspektive. Naši gosti bodo predstavniki občine Tržič, predstavnica lastnikov območja BPT Tržič, raziskovalci s Filozofske in Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in drugi. Dogodek bo potekal v obliki spletnega dogodka, če bodo razmere omogočale pa tudi na sami lokaciji v Galeriji Paviljon NOB (Tržič). Ob zaključku dogodka vse zainteresirane vabimo še na otvoritev razstave v Galerijo Atrij (Tržič), kjer bodo do 16. maja razstavljeni rezultati projekta trAILs in študentska razstava Oddelka za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete.

Projekt smo izvajali raziskovalci iz različnih disciplin pod vodstvom prof. dr. Udo Weilacherja in dr. Marcella Modica iz Tehniške univerze v Muenchenu. V konzorcij partnerstva so bili vključeni: Univerza v Ljubljani (vodstvo delovnega paketa T2 - dr. Tomaž Pipan z Biotehniške fakultete), Tehniška univerza Dunaj, Tehniška univerza Muenchen, Politehniška univerza Milano, Univerza v Veroni, regionalna razvojna agencija v Sloveniji – BSC Kranj, regonalna razvojna agencija v Franciji – CAUE-84, regionalna razvojna agencija v Italiji – LAMORO in regionalna razvojna agencija v Avstriji – VESTE. Za komunikacijo je poskrbel E-Zavod.

Projekt trAILs je v okviru INTERREG programa Območje Alp sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Dodatne informacije o projektu trAILs so dostopne na spletni strani projekta.

Program in prijava na dogodek.