hrana in zaupanje_FB_cover_nv

Pridružite se virtualnemu forumu na temo zaupanja v agroživilski sistem z naslovom »HRANA IN ZAUPANJE: Komu zaupajo slovenski potrošniki?«, ki bo v petek, 18. junija 2021, ob 9. uri. Dogodek je sestavljen iz dveh delov. V prvem delu bodo vabljeni akademiki predstavili različne poglede na zaupanje v živilski sistem. Drugi del je zasnovan kot okrogla miza, na kateri bodo sodelovali predstavniki agroživilske verige. 

Rdeča nit diskusije bo pomen zaupanja v agroživilski sistem, v katerega bodo vključeni različni deležniki, ki sodelujejo pri proizvodnji hrane. Z nami bodo pogled na fenomen zaupanja delili predavatelji:

  • Izr. prof dr. Dan Podjed, SAZU
  • Prof. dr. Vesna Žabkar, EF UL
  • Prof. dr. Pravst Igor, Nutris
  • Izr. prof. dr. Anna Macready, Univerza Reading
  • Janko Hočevar, Aragon
  • Ana Le Marechal Kolar, MKGP

Udeleženci bodo imeli priložnost aktivno sodelovati v pogovoru z visokimi predstavniki agroživilskega sektorja.

Predstavniki okrogle mize z naslovom »Kako povečati zaupanje potrošnikov v agroživilski sistem«:

  • Roman Žveglič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije
  • Janez Rebec, predsednik Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij Slovenije
  • mag. Mariča Lah, predsednica Trgovinske zbornice Slovenije
  • Marjana Peterman, Zveza potrošnikov Slovenije

Dogodek bo moderirala Valentina Smej Novak, ki smo jo spoznali kot scenaristko in voditeljico odmevne kuharske oddaje Ljubezen skozi želodec, že petnajst let pa se ukvarja z razvojem gverilsko-marketinških strategij.

Na diskusijo so vabljeni vsi, ki se ukvarjajo z raziskavami na področju agroživilstva, pridelavo hrane in zainteresirano javnost.

DOSTOP do dogodka na povezavi TU.

Program_Hrana in zaupanje_Komu zaupajo slovenski potrošniki