Udeleženke in udeležence spletnega dogodka je naprej nagovoril prof. dr. Gregor Majdič, rektor Univerze v Ljubljani, ki je v uvodnem nagovoru izpostavil: »V svojem mandatu se bom nadvse trudil, da zaupanje v znanost in znanje kot univerza znova prenesemo med ljudi. A potrebne bodo spremembe na vseh ravneh izobraževanja, od osnovnih šol dalje. Skrajni čas je namreč, da znanost spregovori širše in doseže čim več ljudi.«

Med prejemniki Svečane listine za mlade visokošolske učiteljice in učitelje v letu 2021 je z Biotehniške fakultete asist. dr. Anastasija Panevska s Katedre za biokemijo Oddelka za biologijo. Univerza v Ljubljani podeljuje Svečane listine za mlade visokošolske učiteljice in učitelje ter visokošolskim sodelavkam in sodelavcem za izjemne pedagoške in raziskovalne dosežke v preteklem letu. 

Svečano listino za mlade visokošolske učiteljice in učitelje ter visokošolske sodelavke in sodelavce je Univerza v Ljubljani podelila asist. dr. Anastasiji Panevski

Asist. dr. Anastasija Panevska je asistenkta na Katedri za biokemijo Oddelka za biologijo, kjer opravlja vrsto odgovornih pedagoških in organizacijskih funkcij. Raziskovalno se ukvarja z bioaktivnimi proteini izgljivk, ki delujejo kot selektivni in okolju prijazni bioinsekticidi. Njeni raziskovalni izsledki, kateri rezultat je mednarodna patenta prijava, so bili večkrat nagrajeni v domačem in mednarodnem prostoru.

Univerza v Ljubljani svoj jubilej praznuje 3. decembra, na dan, ko je potekalo prvo predavanje v slovenskem jeziku. Najstarejša in največja univerza v Sloveniji svoj jubilej praznuje z organizacijo različnih dogodkov, s katerimi se spomni na najbolj zaslužne v preteklem letu, na področju pedagoškega in raziskovalnega dela, sodelovanja za gospodarstvom in ustvarjanja novih tržnih priložnosti ter na drugih področjih.