Posnetek zaslona (129)

Ecotrophelia Slovenia je študentski natečaj v okviru katerega študentje izdelajo nov živilski izdelek, ki mora zajeti eko-inovacijo v vsaj eni dimenziji razvoja, torej surovine - ekološka pridelava, nizek ogljični odtis in/ali embalaža - povratna, primerna za recikliranje in/ali proizvodni proces - varčevanje z energijo, uporaba reciklirane vode in/ali distribucija/logistika - nove storitve, kratke oskrbovalne verige idr.

Projekt študentke in študente spodbuja k timskemu delu, organizaciji, razvoju novih izdelkov ter posledično k prepoznavanju tistih inovativnih živilskih izdelkov v slovenskem prostoru, ki jih je smiselno strokovno podpreti, nagraditi, promovirati v širši javnosti, omogočiti njihov nadaljnji razvoj, nenazadnje pa pomagati mladim pri vzpostavitvi novega podjetja, zagonu proizvodnje ali povezovanju s potencialnimi investitorji.

Od leta 2008, ko je bilo tekmovanje Ecotrophelia Slovenija prvič organizirano, se ga udeležilo že več kot 200 študentov, ti pa so razvili skupaj 51 novih živilskih izdelkov. Študentske ekipe Biotehniške fakultete so skupaj z mentorji na trinajstih tekmovanjih zmagale osemkrat, od tega sta dve ekipi na Ecotrophelia Europa v konkurenci dvajsetih najboljših univerz v Evropski uniji osvojili 3. mesto, ena ekipa pa je dobila posebno nagrado za 4. mesto.

Zmagovalna ekipa študentov bo Slovenijo zastopala na evropskem tekmovanju ECOTROPHELIA EUROPE 2022.

Razpis za 14. izvedbo tekmovanja Ecotrophelia Slovenija za leto 2022 je objavljen TUKAJ.

 

Pomembni datumi:  

  • 31. januar 2022            Rok za oddajo prijavnice in plačilo kotizacije (50 € z DDV na ekipo)
  • 30. maj 2022                Rok za oddajo dosjeja in ostalih obrazcev 
  • junij 2022                      Nacionalno tekmovanje
  • junij 2022                      Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad

   

Vabljeni k sodelovanju!