Sprejmite izziv in se čimprej prijavite na povezavo
Challenge lab 2022 bo potekal s pomočjo razširjene metode »Design Thinking«! Gre za proces, kjer se s pomočjo razumevanja uporabnika ponovno definira problem in ustvarja inovativne rešitve ter jih testira. Metoda se pogosto uporablja v velikih podjetjih, predvsem pa je uporabna za reševanje težav, ki predstavljajo izziv in so slabše opredeljene, kar je pri izzivu prehranske oskrbe dobrodošlo.
Kdo se lahko prijavi?
Prijavi se lahko vsak, ki ima rad izzive. Vabljeni študentje različnih fakultet, doktorski študenti, mladi raziskovalci ter vsi, ki vas zanima področje inovacij in reševanje kompleksnih družbeno-ekonomskih izzivov.
Predznanje ni potrebno.
Zakaj se prijaviti?
- Pridobite super izkušnje pri reševanju realnih kompleksnih izzivov.
- Sodelujte pri iskanju rešitev za boljši jutri.
- Oblikujte idejo za ustanovitev lastnega podjetja na zelo aktualnem področju.
- Naučite se kako povečati uspešnost pri razvoju podjetniške ideje.
- Pridobite veščine v javnem nastopanju.
- Spoznajte super ljudi, ki jih zanimajo aktualni družbeni problemi.
- Potegujte se za privlačne nagrade.
Kje bo potekal izziv?
EIT Food Hub Slovenija Challenge lab 2022 bo potekal v stavbi Biotehniške fakultete, v avli dekanata in Dvorani Janeza Hribarja (Jamnikarjeva ulica 101, Ljubljana).
»Na travniku ob dekanatu bo lepo dišalo! #meat&vege #grill«
Kdaj bo potekal izziv?
1. srečanje: Začetek Challenge Lab, petek, 22. april 2022, ob 16:00, v Dvorani Janeza Hribarja
- Registracija in uvodni nagovor
- Strokovna predavanja o problematiki
- Delo po skupinah
2. srečanje: Strokovni gostje, petek, 6. maj 2022, ob 16:00, v Dvorani Janeza Hribarja
- Usmerjanje s pomočjo strokovnih mentorjev
- Koraki Design Thinking metode
- Delo po skupinah
3. srečanje: Veliki finale petek, 20. maj 2022, ob 16:00, v Dvorani Janeza Hribarja
- Predstavitve rešitev pred komisijo
- Podelitev nagrad
- Pogostitev in neformalno druženje
Prijava na izziv
Obvezna prijava do srede, 20. aprila 2022, na povezavi
Za več informacij pišite na:
Program izziva
1. srečanje: petek 22.april 2022, Biotehniška fakulteta, Jamnikarjeva ulica 101, Oddelek za živilstvo, predavalnica Dvorana Janeza Hribarja
15:45 - 16:00 Registracija udeležencev
16:00 - 16:05 Otvoritveni nagovor
- izr. prof. dr. Aleš Kuhar, vodja EIT Food Hub Slovenija, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani
16:05 - 16:20 Uvod in pozdravni nagovori organizatorjev
- dr. Ajda Marič, vodja pisarne EIT Food Hub Slovenija
- prof. dr. Nataša Poklar Ulrih, dekanja, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani
16:20 - 17:50 Predavatelji - Vpogled v prehranske izzive starejše generacije
- Alijana Šantej, vodja, Univerza za tretje življenjsko obdobje - Kakšno je življenje starejših v sodobni družbi
- dr. Alenka Kajzer, namestnica direktorja, Urad RS za makroekonomske analize in razvoj - Demografski izzivi starajoče populacije
- Hermina Štupar, višja svetovalka, MDDSZ Direktorat za starejše in Ajka Osvald, vodja službe prehrane v DSO Fužine - Socialno varstvene storitve za starejše in izvajanje prehranske oskrbe v domovih za starejše
- asist. Eva Peklaj, klinični dietetik, URI Soča - Prehranska podpora starostnika
- Laura Perko, pomočnica direktorice, Zavod za oskrbo na domu Ljubljana - Izzivi prehranske oskrbe starostnika
- Miha Kranjc, direktor, DEOS - Uvajanje procesa klinične dietetike na področju institucionalnega varstva starejših
- Peter Pustačnik, vodja področja za eZdravje in eOskrbo, Telekom Slovenije, d.d. - Predstavitev E-oskrba
17:50 - 18:10 Odmor
18:10 - 18:20 Predstavitev izziva zagotavljanja prehranskih potreb starejše generacije
- Anja Mrhar, mlada raziskovalka, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani
18:20 - 20:00 Uvod v metodo Design Thinking in delo po skupinah
- doc. dr. Blaž Zupan, Katedra za podjetništvo (namestnik predstojnice katedre), podjetnik, predavatelj in mentor Design Thinking procesa, Ekonomska fakulteta, Univerza v Ljubljani
2. srečanje: petek 6.maj 2022, Biotehniška fakulteta, Jamnikarjeva ulica 101, Oddelek za živilstvo, predavalnica Dvorana Janeza Hribarja
15:45 - 16:00 Prihod udeležencev
16:00 -17:00 Strokovni gostje - postavljanje vprašanj strokovnjakom
- izr. prof. dr. Mojca Korošec, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani
- doc. dr. Evgen Benedik, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani
- asist. Eva Peklaj, klinični dietetik, URI Soča
- Eva Žaberl, dietetik, DEOS
- Doroteja Kuhar, mentorica Design Thinking procesa, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani
- Nataša Krašovec, področni vodja prodaje; Irena Žolnir, vodja službe za kakovost in higieno; Lidija Čož, vodja kuhinje, SOVITA
17:00 - 17:15 Predstavitev izgleda končne predstavitve
- Anja Mrhar, mlada raziskovalka, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
17:15 - 17:35 Odmor
17:35 - 18:30 Predstavitev korakov za reševanje izzivov po Design Thinking metodi
- doc. dr. Blaž Zupan, Katedra za podjetništvo (namestnik predstojnice katedre), podjetnik, predavatelj in mentor Design Thinking procesa, Ekonomska fakulteta Univerza v Ljubljani
18:30 - 19:30 Nadaljevanje dela po skupinah
3. srečanje: petek 20.maj 2022, Biotehniška fakulteta, Jamnikarjeva ulica 101, Oddelek za živilstvo, predavalnica Dvorana Janeza Hribarja
15:45 - 16:00 Prihod udeležencev
16:00 - 17:40 Zaključna predstavitev rešitev pred strokovno komisijo
- izr. prof. dr. Aleš Kuhar, vodja EIT Food Hub Slovenija, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani
- Jakob Gajšek, direktor Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja
- Peter Pustačnik, vodja področja za eZdravje in eOskrbo, Telekom Slovenije, d.d.
- Miha Kranjc, direktor, DEOS
- Hermina Štupar, višja svetovalka, MDDSZ Direktorat za starejše
17:40 - 18:00 Odmor
18:00 - 18:15 Razglasitev nagrajencev, podelitev nagrad in fotografiranje
18:15 - 20:00 Pogostitev in neformalno druženje
Vabljeni !