Nataša

Podelitev Jesenkovih nagrad in Priznanj fakultete je po dveletnem premoru ponovno potekala v Zbornični dvorani, kjer so se zbrali vsi dobitniki nagrad in prejemniki priznanj, vabljeni pa so svečano podelitev spremljali v živo prek spleta. Podelitev se je začela s himno, pesmijo Gaudeamus, sledil je nagovor prof. dr. Nataše Poklar Ulrih: »V letu 2022 praznuje Biotehniška fakulteta 75-letnico ustanovitve in ponosni smo, da nam je od zadnjega praznovanja uspelo prehoditi pomembno pot, ki nas pelje k našemu cilju – postati ena od pet najbolj prepoznavnih pedagoško raziskovalnih institucij s področja ved o in za življenje v naši regiji

Pavel

Sledil je slavnostni govor, prisotne je nagovoril dr. Pavel Gantar s Fakultete za družbene vede, ki se je dotaknil visokega jubileja Oddelka za krajinsko arhitekturo, ki je področje v petdesetih letih delovanja raziskovalno, pedagoško in strokovno konkurenčno najboljšim mednarodnim programom. Dotaknil seje tudi spreminjajočega se odnosa do naravnih virov, še posebej v razmerah negotovosti, tako klimatsko/okoljske kot tudi geopolitične ter vloge znanosti in znanja pri tem, tudi področja krajinske arhitekture in drugih strok Biotehnike fakultete.

 

Jesenkovo nagrado za življenjsko delo v letu 2022 je za zgledno pedagoško, raziskovalno in strokovno prejel prof. dr. Jurij Diaci.

Jurij

Obrazložitev je prebral prof. dr. Robert Brus, prodekan za področje gozdarstva, delo nagrajenca pa je bilo predstavljeno tudi v kratki video predstavitvi spodaj: