Nataša

Podelitev Jesenkovih nagrad in Priznanj fakultete je po dveletnem premoru ponovno potekala v Zbornični dvorani, kjer so se zbrali vsi dobitniki nagrad in prejemniki priznanj, vabljeni pa so svečano podelitev spremljali v živo prek spleta. Podelitev se je začela s himno, pesmijo Gaudeamus, sledil je nagovor prof. dr. Nataše Poklar Ulrih: »V letu 2022 praznuje Biotehniška fakulteta 75-letnico ustanovitve in ponosni smo, da nam je od zadnjega praznovanja uspelo prehoditi pomembno pot, ki nas pelje k našemu cilju – postati ena od pet najbolj prepoznavnih pedagoško raziskovalnih institucij s področja ved o in za življenje v naši regiji

Pavel

Sledil je slavnostni govor, prisotne je nagovoril dr. Pavel Gantar s Fakultete za družbene vede, ki se je dotaknil visokega jubileja Oddelka za krajinsko arhitekturo, ki je področje v petdesetih letih delovanja raziskovalno, pedagoško in strokovno konkurenčno najboljšim mednarodnim programom. Dotaknil seje tudi spreminjajočega se odnosa do naravnih virov, še posebej v razmerah negotovosti, tako klimatsko/okoljske kot tudi geopolitične ter vloge znanosti in znanja pri tem, tudi področja krajinske arhitekture in drugih strok Biotehnike fakultete.

 

Jesenkovo nagrado za življenjsko delo v letu 2022 je za zgledno pedagoško, raziskovalno in strokovno prejel prof. dr. Jurij Diaci.

Jurij

Obrazložitev je prebral prof. dr. Robert Brus, prodekan za področje gozdarstva, delo nagrajenca pa je bilo predstavljeno tudi v kratki video predstavitvi spodaj:

 

 

Jesenkovo nagrado za najboljšega diplomanta doktorskega študija v letu 2021 je prejel dr. Jure Žigon.

Jure

 Obrazložitev je prebral prof. dr. Marko Petrič, prodekan za področje lesarstva.

 

Jesenkovo nagrado za najboljšo študentko magistrskega študija je prejela Anja Kos, magistrica ekologije in biodiverzitete.

Anja

Obrazložitev je prebral prof. dr. Marko Kreft, prodekan za področje biologije

 

Sledila podelitev Priznanj fakultete za zgledno delo ter prispevek k razvoju in ugledu Biotehniške fakultete.

Priznanja fakultete pedagoškim delavcem in raziskovalcem, posameznikom

Priznanja fakultete so prejeli izr. prof. dr. Nataša Štajner, na predlog Študija Biotehnologije, izr. prof. dr. Simon Horvat, na predlog Oddelka za zaootehniko, in doc. dr. Tanja Pajk Žontar na predlog Oddelka za živilstvo.

Priznanja fakultete nepedagoškim delavcem 

Priznanji fakultete sta prejeli Majda Gregorin, na predlog Oddelka za zootehniko in Tina Deželak, na predlog Oddelka za krajinsko arhitekturo.

Priznanja fakultete posameznikom in skupinam izven fakultete

Priznanji fakultete sta prejela sta ju Franc Tolar, vodja razvoja in raziskav v podjetju Alples d.d  in Matjaž Peterka, direktor Zavoda COBIK – Centra odličnosti za biosenzoriko, instrumentacijo in procesno kontrolo.

Priznanja fakultete najboljšim študentom posameznega študijskega programa 1. in 2. stopnje

Priznanja so prejeli Ajda Kunčič, Aljaž Kordiš, Anja Fekonja, Anja Kos, Anja Žaucer, Barbara Rovtar, Eva Miljevič, Jan Mohar, Katarina Valentinčič, Kris Pirih, Kristina Ocvirk, Luka Bitežnik, Luka Goropečnik, Luka Jemec, Luka Ložar, Maja Kržin, Maja Murn, Marjana Gerželj, Maruša Kerenčič, Neja Luzar, Nika Lap, Nuša Golob, Pia Caroline Adamič, Rafael Šenk, Simon Lendvai, Špela Zarnik, Tilen Tamše, Tim Prezelj in Uroš Jedlovčnik.

Zahvala Jurij

Po končani podelitvi se je v imenu vseh dobitnikov nagrad in prejemnikov priznanj zahvalil prof. dr. Jurij Diaci, Jesenkov nagrajenec za življenjsko delo v letu 2022.

 

Prireditev se je zaključila s skupinskim fotografiranjem in vpisom v spominsko knjigo dobitnikov nagrad in prejemnikov priznanj Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. 

 

Svečano podelitev si lahko ogledate: