DSCN1931

V Volcani center, Bet-Daganu, ki ima sedež blizu Tel-Aviva, je združenih 6 raziskovalnih inštitutov, ki raziskujejo področje rastlin, področje živali, področje varstvo rastlin, področje okolje s poudarkom na področju tal, vode in okolja, področje kmetijskega inženirstva ter področje skladiščenja in hrane. Raziskave oziroma znanstvene ugotovitve so na vseh omenjenih področjih med najbolj odmevnimi oziroma prebojnimi na svetu. 

Med posebnimi področji, kjer imajo na centru številne izkušnje tudi v praksi pa so kmetijstvo v sušnih razmerah, kmetijstvo na manj kvalitetnih tleh, namakanje z odpadno in slano vodo, gojenje poljščin v zaščitenih okoljih, gojenje sladkovodnih rib v pogojih pomanjkanja vode, zmanjšanje izgub pridelka z uporabo najnovejših okolju prijaznih in ekoloških metod zatiranja škodljivcev in skladiščenja.

Volcani center ima svoje partnerje tudi v Evropi, v Združenem kraljestvu, Franciji, Nemčiji, Nizozemski in Italiji. V devetdesetih letih 20. stoletja je center pri prenosu znanja oziroma uvajanju sodobnih kmetijskih proizvodnih tehnologij intenzivno sodeloval z državami vhodne Evrope.

Dr. Elazar Fallik deluje na področju fiziologije sadja in zelenjave po obiranju, v Sloveniji se je kot vabljeni predavatelj že udeležil konference in spoznal Slovenijo kot pravi enkratno turistično destinacijo.