Teden univerze Slider
 
Svečani teden bo v ponedeljek, 28. novembra 2022, začeli s predstavitvijo desetih najodličnejših raziskovalnih dosežkov Univerze v Ljubljani v letu 2022. 

V torek, 29. novembra 2022, bo slavnostna seja Senata Univerze v Ljubljani, ki se je bodo udeležili tudi vidni predstavniki slovenskih kulturnih, izobraževalnih, znanstvenih institucij, predstavniki gospodarstva, vlade, parlamenta. Na slavnostni seji bodo podeljene zlate plakete ter svečane listine mladim visokošolskim učiteljem in sodelavcem. 

Sreda, 30. novembra 2022, bo posvečena študentom Univerze v Ljubljani in njihovim dosežkom. Podeljene bodo svečane listine za najboljše študijske dosežke kot tudi priznanja študentom za dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti

V četrtek, 1. decembra 2022, sledita podelitvi priznanj strokovnim sodelavkam in sodelavcem ter svečana podelitev nazivov zaslužna profesorica oz. zaslužni profesor. 

Petek, 2. decembra 2022, pa bo v znamenju podelitve Prešernovih nagrad študentkam in študentom Univerze v Ljubljani.

Dobrodelni koncert Srčna UL, na katerim se bodo zbirajo sredstva za študente v materialni stiski, bo v torek, 6. decembra 2022.

Naslovna srcnaUL_koncert-1920x1080

Na dobrodelnem koncertu, ki bo potekal na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani bosta nastopila študentski simfonični orkester Grex Symphoniacorum UL ter Combo band UL AG, ki bosta udeležence popeljala v praznično obarvan mesec december.

Vstopnico za koncert si udeleženci zagotovijo s posredovanim potrdilom o nakazilu 30 EUR ali več na e-naslov .

Sredstva lahko nakažejo na transakcijski račun Zveze prijateljev mladine Slovenije ali poslanimi tremi sporočili na 1919 s ključno besedo SRCNAUL10. Vsa zbrana sredstva bodo v celoti namenjena študentkam in študentom Univerze v Ljubljani, ki so se znašli v finančni stiski.

Več o projektu in možnostih darovanja sredstev je dostopnih na povezavi www.uni-lj.si/srcnaul.