Tinkara1


Na Svetovnih univerzitetnih igrah 2023 je Tinkara Tanja Valcl tekmovala v dveh disciplinah deskanja na snegu, v disciplini big air in slope style disciplini. Na tekmovanju jo je spremljal trener Peter Podlogar, ki je bil tudi sam dvakratni udeleženec svetovnih univerzitetnih iger.

Športno opremo je Tinkara Tanja Valcl prejela z dnevom zamude, kar pomeni, da je ostala brez dneva treninga oziroma ga je v disciplini slopestyle opravila dan pred nastop. Tekmovanje je potekalo na Gore Mountain, ki je alpsko smučišče v gorovju Adirondack, največjem smučarskem območju v New Yorku. 

Tinkara 0

Tinkara Tanja Valcl je v disciplini slopestyle po prvi vožnji vodila, a se ji je druga vožnja nekoliko ponesrečila in je na koncu pristala na tretji stopnički. Pogoji za tekmovanje so bili zelo zahtevni, bilo je veliko padcev, saj težki in mokri sneg ni omogočal velike hitrosti, ki jo tekmovalke potrebujejo za večje in zahtevnejše skoke. Peter Podlogar, trener, je Tinkaro Tanjo Valcl pohvalil: » Tinakara je s pametno vožnjo v drugem teku uspela zadržati stopničke.« Pred Tinkaro Tanja Valcl se je na prvo mesto uvrstila Švicarka Livia Tanno, Francozinja Noemie Equy pa je prejela srebro.

Tinkara2

Z bronasto medaljo je Tinkara Tanja Valcl Sloveniji prideskala prvo medaljo po zimski univerzijadi v Almatiju leta 2017.