Ule_banner_Eventbrite.png

O PREDAVATELJU

Dr. Jernej Ule vodi skupino za mrežne raziskave RNK, ki ima sedež na Inštitutu za demenco v Londonu in na Kemijskem inštitutu v Ljubljani. Skupina proučuje komplekse beljakovin-RNK v nevronih z razvojem novih metod, kot je iCLIP, s katerimi študira stike med beljakovinami in RNK čez cel transkriptom. To se uporablja za razumevanje, kako regulacija RNK prispeva k celičnemu delovanju, kako je motena pri boleznih, in kako mutacije povzročajo bolezni s spreminjanjem sestavljanja in dinamike kompleksov beljakovin-RNK. To delo lahko odpre vrata za razvoj novih terapevtskih pristopov za ponovno vzpostavitev pravilnega delovanja beljakovin-RNK kompleksov.

Predavanje bo potekalo v torek, 14. marca ob 19. uri CET v Prešernovi dvorani, SAZU (Novi trg 4). Predavanje bomo predvajali tudi preko spleta.

Predavanje je brezplačno. Potrebna je le predhodna registracija preko Eventbrite-a na povezavi: https://www.eventbrite.com/e/dr-jernej-ule-retrotranspozoni-trojanski-konji-nasih-genov-tickets-569359277927?aff=bioteh

VLJUDNO VABLJENI!