Pozdrav dekanje

Prisotne je nagovoril tudi Žan Kavčič, s Katedre za športno vzgojo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani: »V šolskem letu 2022/2023 so bile vse ekipe zelo uspešne. Moška odbojkarska ekipa, ki smo jo sestavili prvič, se je uvrstila v skupinski del, kjer pa je nehvaležno izgubila prvi set in potem igrala v malem finalu.« Izredno je pohvalil tudi košarkarsko ekipo, ki se je uvrstila v četrtfinale in nogometno ekipo, ki je bila na začetku sezone na dobri poti za najvišja mesta, potem pa ji je splet nesrečnih naključij preprečil uvrstitev v skupinski del.  Izpostavil je tudi ženko odbojkarsko ekipo, ki ji je malo zmanjkalo za uvrstitev v zaključni del. Za sodelovanje in vso pomoč pri izvedbi treningov in udeležbi na tekmovanjih se je zahvali Milanu Paviču in drugim sodelavkam ter sodelavcem. Na koncu je povabil vse tekmovalke in tekmovalce, da povedo svoje mnenje. Damjan Milošević, kapetan moške odbojkarske reprezentance in pomočnik pri ženski odbojkarski ekipi, je povedal: »Moška odbojkarska ekipa je dosegla res dober rezultat, saj smo imeli zelo malo možnosti za skupen trening in smo se dejansko spoznavali in uigravali na samih tekmah. Za ženko odbojkarsko ekipo pa lahko rečem, da je za uvrstitev v zaključek zmanjkalo nekaj višine in izkušenj. Upam, da bomo imeli srečo z bruckami in bruci v naslednji generaciji

Vse prisotne športnice in športnike ter vodstvo Biotehniške fakultete pa je nagovoril tudi izr. prof. dr. Janez Vodičar, prof. šp. vzg., predstojnik Inštituta za šport, prodekan na Fakulteti za šport in koordinator športnih pedagogov na Univerzi v Ljubljani: »Posebej želimo izpostaviti tretje mesto na svetovni univerzijadi, ki ga je v deskanju dosegla Tinkara Tanja Valcl. To je izjemen dosežek, na katerega smo lahko še posebej ponosni. Čestitke tudi drugim športnicam in športnikom, ki so sestavljali opisane ekipe in seveda ekipam za dosežene rezultate. Posebej pa bi se zahvalil vodstvu fakultete, ki že vse od samega začetka vidi šport kot pomemben del življenja študentov. Naša naloga je, da spodbujamo tekmovalni šport, še bolj pomemben pa rekreativni šport in možnost druženja, ki ga prinaša.« 

Na koncu so vse prisotne ekipe so povabili še na Agronomijado, prestižno športno tekmovanje, ki združuje športnike študente iz šestih držav bivše Jugoslavije, ki je odlična priložnost za dokazovanje talentov, za tekmovanje z vrhunskimi športniki kot druženje z njimi.

Nogometno ekipo so sestavljali:
Sašo Križnik, Jure Korevit Vodnik, Nik Jereb, Ambrož Rupnik, Aleks Bordon, Martin Žbogar, Bine Brunec, Žiga Dobnik, Vid Forštnarič, Lovro Laporšek, Vasja Bahar. Kapetan ekipe je bil Aleks Bordon.

Košarkarsko ekipo so sestavljali:
Jakob Pavlin, Aljaž Lampret, David Tomšič, Luka Pojbič Kovačič, Martin Hari, Matej Milosavljević Podgornik, Vito Torej,  Aleksa Radulović, Luka Fekonja, Tilen Skala, Jan Sintič, Ismail Osmanagić, Bajc Blaž. Kapetan ekipe je bil Jan Sintič.

Žensko odbojkarsko ekipo so sestavljale:
Ivana Šurlan, Zala Goričan, Zala Blatnik, Alja Petrović, Teja Pogorevc, Lea Popović, Patricija Podkrajšek, Neli Markelj, Zoja Karanjc Kroflič, Kaja Pelko Pleteršek, Zala Klinar, Mateja Škrabar, Ana Stenovec, Meta Kugovnik, Lana Šturm. Kapetanka ekipe je bila Zala Goričan.

Moško odbojkarsko ekipo so sestavljali:
Jaka Petković, Maj Blagajac, Jaša Dežman, Tadej Hostnik, Maks Rajgl, Matic Lavtar, Matija Bažec, Damjan Milošević, Gašper Tavčar, Jure Udovč, Klemen Saje, Timotej Gabrijan, Lovro Jarkovič, Mark Mozetič, Domen Hočevar, Leon Gorišek. Kapetan ekipe je bil Damjan Milošević.