Udeležene je najprej nagovoril izr. prof. dr. Aleš Kuhar, prodekan za razvoj, kakovost in prenos znanj na Biotehniške fakultete UL ter vodja EIT Food Huba Slovenija, ki je z uvodnimi mislimi otvoril delavnico. Kot vodja EIT Food Hub Slovenija, podjetniško-inovacijskega stičišča, je nadaljeval s predstavitvijo EIT ter EIT Food in nato podal navodila za potek delavnice.
Prvi del delavnice je bil zasnovan v obliki predavanj, kjer smo slišali zanimive zgodbe študij primerov. Z nami so bila podjetja NIQ, Feedko, Tosla in Juicy Marbles, katerih predstavniki so udeležencem iz prve roke predstavili svojo poslovno pot ter njihove načrte za prihodnost. Udeležence so tako nagovorili:
- Klara Klaj in Blanka Zabić, NIQ
- Daša Korže, Feedko
- Monika Jesenko in Ruben Košuta, Tosla
- Luka Sinček, Juicy Marbles
Po predstavitvah, ko se je motiviranost in pričakovanje v dvorani že začelo čutiti, je g. Dean Habuš najprej udeležence popeljal skozi teorijo, nato pa so se študentje razdelili v skupine in začeli pripravljati svojo predstavitev.
Po treh urah intenzivnega dela, so bile predstavitve pripravljene in začeli so se tri minutne predstavitve posamezne skupine. Seveda je vsaki od predstavitev sledilo tudi kakšno vprašanje, postavljeno bodisi s strani publike bodisi s strani predavateljev ali ostalih prisotnih.
Od skoraj 100 udeleženih, je kar 50 bilo nagrajenih. Podjetje Tosla je namreč podarilo karte za koncert.
Vsem se najlepše zahvaljujemo.