Udeležene je najprej nagovoril izr. prof. dr. Aleš Kuhar, prodekan za razvoj, kakovost in prenos znanj na Biotehniške fakultete UL ter vodja EIT Food Huba Slovenija, ki je z uvodnimi mislimi otvoril delavnico. Kot vodja EIT Food Hub Slovenija, podjetniško-inovacijskega stičišča, je nadaljeval s predstavitvijo EIT ter EIT Food in nato podal navodila za potek delavnice.

Prvi del delavnice je bil zasnovan v obliki predavanj, kjer smo slišali zanimive zgodbe študij primerov. Z nami so bila podjetja NIQ, Feedko, Tosla in Juicy Marbles, katerih predstavniki so udeležencem iz prve roke predstavili svojo poslovno pot ter njihove načrte za prihodnost. Udeležence so tako nagovorili:

  • Klara Klaj in Blanka Zabić, NIQ
  • Daša Korže, Feedko
  • Monika Jesenko in Ruben Košuta, Tosla
  • Luka Sinček, Juicy Marbles


image00046.jpegimage00057.jpegimage00044.jpegimage00036.jpeg

Po predstavitvah, ko se je motiviranost in pričakovanje v dvorani že začelo čutiti, je g. Dean Habuš najprej udeležence popeljal skozi teorijo, nato pa so se študentje razdelili v skupine in začeli pripravljati svojo predstavitev.

image00018.jpegimage00020.jpegimage00023.jpegimage00022.jpeg

Po treh urah intenzivnega dela, so bile predstavitve pripravljene in začeli so se tri minutne predstavitve posamezne skupine. Seveda je vsaki od predstavitev sledilo tudi kakšno vprašanje, postavljeno bodisi s strani publike bodisi s strani predavateljev ali ostalih prisotnih.

image00013.jpeg

Od skoraj 100 udeleženih, je kar 50 bilo nagrajenih. Podjetje Tosla je namreč podarilo karte za koncert.

Vsem se najlepše zahvaljujemo.