Razvojna ekipa projekta LIFE NarcIS vabi na posvet, na katerem bo govora o razvoju osrednjega državnega informacijskega sistema za področje varstva narave in vlogi Univerze v Ljubljani kot izobraževalne in znanstveno-raziskovalne ustanove pri vzpostavljanju t. i. Naravoteke Slovenije.

Z vzpostavljanjem sistema NarcIS namreč prvič na enem mestu dobivamo boljšo, aktualnejšo in preglednejšo sliko stanja poznavanja biotske raznovrstnosti Slovenije, predvsem pa učinkovitejši dostop do številnih informacij, pomembnih za načrtovanje posegov v prostor. Poteka razvoj spletnih orodij in storitev, prilagojenih za delo na področju varstva narave, njihova uporabnost pa se bo pokazala v vseh vidikih poznavanja, upravljanja in poseganja v prostor.

Univerza v Ljubljani z Biotehniško fakulteto je pomemben partner pri vzpostavljanju sistema NarcIS. Skupina zaposlenih na Oddelku za biologijo sodeluje pri izgradnji sistema v okviru projekta LIFE NarcIS, a dolgoročno si želimo pritegniti tudi druge relevantne deležnike in razširiti sodelovanje z raziskovalci sodelujoče fakultete kot tudi drugih fakultet Univerze v Ljubljani. V prvem delu srečanja bo ekipa LIFE NarcIS predstavila dosedanje rezultate projekta, v drugem delu pa se želimo pogovoriti o potrebah in možnostih krepitve partnerskega sodelovanja.

PROGRAM POSVETA

PRIJAVA 

Srečanje bo potekalo v torek, 30. januarja 2024, med 13:00 in 16:00 v predavalnici B5, v stavbi Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete na Večni poti 111 v Ljubljani. Registracija udeležencev poteka od 12:30 dalje.

Zaradi lažje organizacije dogodka vas vljudno prosimo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do petka, 26. januarja 2024

Vaša udeležba in mnenja so nam izjemno pomembna, saj bodo prispevala k nadaljnjemu izboljšanju sistema in krepitvi našega medsebojnega sodelovanja.

 

 

logo_NarcIS+LIFE.pngAgencija_znak_barvni.jpgUL_BF-logoHOR-CMYK_barv.jpg